Sinop Diyojen Rotary Kulübünün başarı yakalamış kişilerin topluma ve yaşadıkları çevreye olan katkılarını ödüllendirmek amacıyla geleneksel olarak düzenlediği "Rotary Meslek Hizmeti Ödülü" bu yıl da sahibini buldu. Bu yıl ki ‘’Rotary Meslek Hizmet Ödülü’’ne keten dokuma usta öğreticisi Asuman Yılmaz layık görüldü. 

Ayancık Keten Evi’nde ziyaret edilen Asuman Yılmaz’ a, Ayancık Keten Bezinin hak ettiği değeri kazanması, markalaştırılarak ekonomiye kazandırılması için gösterdiği emek için kendisine layık görülen ‘’ Rotary Meslek Ödülü’’ nü Sinop Diyojen Rotary Kulübü 2020-2021 Dönem Başkanı Burçak Kolay takdim etti. 

Burçak Kolay konuşmasında ‘’ Asuman hocamız Ayancık Keten Bezinin yaşatılması, herkes tarafından tanınması ve bir marka haline gelmesi için yıllardır büyük çaba harcamış bir zanaatkardır. Bunun yanı sıra kadınlarımızın bu vasıtayla sosyoekonomik alanda kazanımlar sağlamasına ve ilimizin bu değerli yöresel ürünle tanıtılmasına katkıda bulunduğu için kendisine teşekkür ederiz’’ dedi.
 

Editör: Vitrin Haber