Sinop'ta barınakta kalan sokak hayvanları için 'Empati' projesi başlatıldı. Polesie TR Oyuncak Fabrikası Yatırım Danışmanı Taner Dinçkurt öncülüğünde başlatılan projenin ilk toplantısı Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sönmez, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Şubesi görevlileri ve hayvanseverlerin katılımıyla oyuncak fabrikasında yapıldı. Proje kapsamında ilk olarak mama makinası alınarak barınakta kalan sokak hayvanları mama üretimi amaçlanıyor.

BU TOPLUMSAL BİR GÖREV
Toplantıda projenin tanıtımını yapan Polesie TR Oyuncak Fabrikası Yatırım Danışmanı Taner Dinçkurt, vakit kaybedilen her günün bir sokak hayvanının ölmesi anlamına geldiğini söyledi. 
Dinçkurt: "Eğer biz Sinoplu isek, bu hayvanlar da en az bizler kadar Sinoplu.  Sinoplu bir hemşehrimiz yolda kaldığında nasıl yardım etmemiz gerekiyorsa, o hayvanlara da aynı şekilde yardım etmemiz gerekiyor. Onları aç bırakamayız, hasta bırakamayız, kötü durumda bırakamayız. Bu; hem kişisel sorumluluğumuz, hem de toplumsal sorumluluğumuz" dedi.

PROJEYİ GENELE YAYMALIYIZ
Fabrika olarak özel olarak hazırlattıkları etiketlerin bazı ürünlere yerleştirileceğini belirterek, bu oyuncaklardan elde edilecek gelirin yüzde 5'inin sokak hayvanlarına bağışlayacaklarını dile getirdi. Bunu genele yaymayı arzuladıklarını söyleyen Dinçkurt, hazırlattıkları 'Bu iş yeri Empati Projesini Desteklemektedir' yazılı stickerların projeye destek olan duyarlı esnafların vitrinlerine yapıştıracaklarını kaydetti.

MAMA MAKİNASINI BİZ ALACAĞIZ
Çok hızlı hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Dinçkurt, projenin sürdürülebilir olmasını amaçladıklarını belirterek; "Bu projenin sürdürebilir olması için mama yapmakta kullanılan makinayı temin edeceğiz. Biz bazı malzemeleri toplayıp eğer mamayı kendimiz üretebilirsek, kimseye el açmak zorunda kalınmayacak. Sinop kendi mamasını kendisi üretecek. Barınaktaki hayvanlarımız için ayda 4 ton 20 kilo mama gerekiyor. Bu makinanın günlük üretimi 1,5 ton. Üç günde bir aylık ihtiyacı üretmemiz mümkün olacak. İlçelerimizin ihtiyaçlarını dahi karşılayabilecek bir potansiyele sahip olabiliriz. Biz Polesie olarak bu makinayı alacağız. Bize bir yer gösterilirse makinayı oraya koyacağız. Yer yoksa bile burada çalıştıracağız" diye konuştu.

Projenin memnuniyet verici olduğunu belirten Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, çalışmanın sürdürülebilir göründüğünü dile getirdi. Sinop Belediyesi'nin de elinden gelen gayreti gösterdiğini söyleyen Şahin, valilik olarak konuyla ilgili geliştirdikleri çok yönlü bir proje üzerinde de çalıştıklarını kaydetti.  

Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sönmez ise projenin heyecan verici olduğunu dile getirerek, belediye olarak gereken desteğin verileceğini belirtti.

 

Editör: Vitrin Haber