AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında ilgili kurumlar nezdinde yürütülen girişimler sonucu 2018 yılında KÖYDES ödeneği yüzde 67 oranında artırılarak 43 milyon 247 bin 568 TL’ye yükseldiğini kaydetti.

Nazım Maviş, 2017 yılında da Sinop’un son üç yılının toplamı değerinde 25 milyon 948 bin 541 TL’lik bir ödenek desteği alındığını hatırlatarak “Söz verdiğimiz gibi 2019’a kadar tüm grup yollarımızın asfaltlanması yanında köylerimizin içme suyu ve kanalizasyon ihtiyacının büyük oranda tamamlanacaktır” dedi.

KÖYDES, KÖYE HİZMETİ KOLAYLAŞTIRDI
Maviş açıklamasında, KÖY-DES projesi ile köylere yapılan yatırımların hız kazanacağını belirterek, “KÖY-DES Köylerimizin Yol, İçme Suyu ve kanalizasyon gibi temel insani ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 2005 yılında o günkü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti hükümetimizin kararlarıyla başlatılmıştı. Bugüne kadar, KÖY-DES kapsamında birçok köyümüzün yol ve içme suyu gibi ihtiyaçlarına dönük hizmetler yapılmıştır. Bilindiği gibi Milletvekili seçildiğimizde en temel hedefimizi “Köy Grup Yollarımızın Asfaltlanması” olarak belirlemiştik. Bu çerçevede 2019 yılına kadar ihtiyacımız olan 1000 km grup yolunu bitirmeyi bütün muhtarlarımıza ve hemşerilerimize taahhüt etmiştik. Bunun için iki şeye ihtiyacımız var demiştik. Birincisi ilave para bulmak, ikincisi mevcut imkânlarımızı verimli kullanmak. Hedefimize ulaşabilmek için yaptığımız girişimler sonuç vermeye başladı. Köylerimiz yatırım ve hizmet alımı açısından 2018 yılında şahlanış yaşayacaktır” diye konuştu.

HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Maviş sözlerini şöyle sürdürdü; "2018 yılında hizmet götürülecek köylerimizin belirlenmesine esas olması için yaklaşık bir ay önce ilçe kaymakamlarımızla koordineli bir şekilde 2016-2017 yıllarında asfalt yol, içme suyu, kanalizasyon, köy konağı, imam evi, cami, şadırvan, mesire alanı, su deposu yapımı bakımı meydan düzenlemesi gibi sosyal tesis yardımları yapılan köylerimizi tespit etmiştik. İnşallah çok ciddi oranda artış sağlanan köydes ödeneğiyle 2018 yılında köylerimizin yol, içme suyu, sondaj, drenaj, kanalizasyon gibi temel ihtiyaçları karşılanacaktır.

2019’A KADAR TÜM KÖY GRUP YOLLARIMIZ ASFALTLANACAK
Bu yıl 43 milyon 247 bin 568 TL olarak belirlenen Sinop KÖY-DES ödeneğimiz ile “Grup Yollarımızın Asfaltlaması” hedefimiz için çok önemli bir imkân elde edilmiştir. 2019’a kadar tüm grup yollarımız asfaltlanacaktır. Bu ödeneğin ilimize tahsisinde bize destek veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, şahsım ve Sinoplu hemşerilerim adına gönülden teşekkür ederim"