İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2019 yılında inşaatına başlanılan Dokuzoğlu Şehir Stadının, şehre yarardan çok zarar vereceğini söyledi. Gerekli araştırma ve zemin etütleri yapılmadan inşasına başlanan stadın daha tamamlanmadan birçok sıkıntıyı beraberinde getirdiğini belirten İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, devletin uğratıldığı bu zarara sebep olanların bunun vebalini ödeyemeyeceklerini söyledi. 

Şanlan; “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sinop il merkezimizdeki Dokuzoğlu Stadı’nın yerine, 33 milyon TL yatırım bedeliyle yeni ve modern bir stadyum kazandırılması düşüncesi ile 2019 yılında inşaatına başlanılan stadyumun, 10 bin seyirci kapasitesinin olacağı söylenmişti. Büyük oranda inşaatı tamamlandı. Ancak stat bir türlü bitirilemiyor. Sinop ilimizin böyle büyük ve yeni bir stada ihtiyacı vardı. Buraya kadar her şey normal.
Lakin şehrin coğrafi konumu, imar durumu, trafik sıkışıklığı göz önünde bulundurulduğunda, yeni stadın yapıldığı lokasyon doğru değildi. Biz böyle büyük bir yatırımın yerinin daha rahat bir güzergaha, trafik akışının ve otopark sorununun yaşanmayacağı bir mevkiye yapılmasının daha uygun olacağını sözlü olarak dile getirmiştik. Mevcut eski stadın antrenman sahası ve yürüyüş parkuru olarak kalmasında da bir sakınca yoktu.
Gelelim asıl sıkıntıya; 2019 yılında 33 milyon TL bedel ile ihale edilen, bugünkü tahmini bedeli de 100 milyon civarı olan şehir stadının zemininin bir kısmının belediyenin 70'li ve 80'li yıllarda dolgu alanı olduğu ve zeminin sağlam olmadığı, yeraltı sularının yoğun bulunduğu alanda olması hepimizin malumu.


Yeni yapılan Statta çatlaklar olduğu bir tarafının 3-5 santim çöktüğü, bu yüzdende geçici çözümler arandığı söylentilerini sıklıkla duyuyoruz. Stadın yan tarafında yapılan ve KYK' ya öğrenci yurdu olarak kiraya verilen binada da aynı problemlerin olduğunu biliyoruz. Allah muhafaza, tribünler dolu iken basıncın ve yükün artması ile meydana gelebilecek bir çökmede binlerce kişinin canı tehlikeye girebilir. 
Eğer söylentiler doğru ise, bu bozuk zemine bu kadar büyük bir yatırımın yapılmasına sebep olan yetkililer, siyasiler, bürokratlar devleti zarara uğratmanın bedelini nasıl ödeyecekler? 
Sinop adına, hemşehrilerimiz adına muhataplara ve sorumlulara soruyoruz. 
Söylentiler doğrumudur? Jeolojik çalışmalar yapılmış mıdır? Zemin etüdü yapılıp, fora kazık derinlikleri ne kadardır? Fora kazık derinlikleri sağlam zemine kadar inmiş midir, yoksa belirli bir metrede mi kalmıştır?” dedi. 

Editör: Vitrin Haber