Hamsi yolundaki Sahil Köfte Evinde düzenlenen programa: Büyük Birlik Partisi (BBP) Teşkilat Başkan Yardımcısı Tahir Şahin, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Salman, BBP Sinop İl Başkanı Suat Bünyat, Sinop İş İnsanları Derneği (SİNDER) Başkanı Yılmaz Öz, STK temsilcileri ve SADER yöneticileri ile üyeleri katıldı. 

Tüm davetlilere teşekkür eden SADER Başkanı Remzi Yüksel, etkinliği geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Seyit Bilal Hazretleri Anma Etkinliğinin bu yıl 5. sinin yapıldığını kaydeden Başkan Yüksel, bu tür etkinliklerin Sinop'un tarihi ve kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarma noktasında önemli olduğunu dile getirerek, kendilerinin de bu misyon üzerine hareket ettiğini kaydetti. 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Teşkilat Başkan Yardımcısı Tahir Şahin yaptığı konuşmada, Sinop için yapılan her güzel işin yanında olduklarını belirtti. "Türkiye'de Sinoplu olmak, Dünyada Türk olmak gibidir" diyen Başkan Tahir Şahin, Sinoplu olmaktan gurur duyduklarını kaydetti. Başkan Şahin  etkinliğin Sinop'a hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti. 

Sinop İş İnsanları Derneği (SİNDER) Başkanı Yılmaz Öz'de konuşmasında yeni kurdukları dernek hakkında bilgi vererek, dernek olarak etkinliği düzenleyen SADER'e teşekkür ettiklerini söyledi.
İl Müftü Yardımcısı Abdullah Salman ise konuşmasının ardından yemek duası yaptı. Programın sunumunu gerçekleştiren Boyabatlı Şair Zeynel Parmaksız ise konuşmalar arasında okuduğu şiirlerle etkinliğe renk kattı.

Editör: Vitrin Haber