Sinop Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu’nun hazırlayıp, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından başarılı bulunarak uygulamaya hak kazanan “Seyir Defteri/The Logbook” adındaki Erasmus+ Avrupa Gönüllü Hizmeti projesi kapsamında Yelken ve Kürek sporcuları Portekiz’e gidiyor.

Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak spor yapan gençler, Barcelos’da, Portekizli gençlerle bir ay boyunca su sporları yapacak, kültürümüzü tanıtırken Portekiz kültürünü de öğrenecekler. Proje ortağı Mobility Friends gençlerin faaliyetleri süresince, öğrenmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için destek sağlayacak.

Portekiz yolculuğu öncesinde kendisini ziyarete gelen sporcu gençlerle bir süre sohbet eden ve hayırlı yolculuklar dileğinde bulunan Vali Köksal Şakalar, bu proje kapsamında gerçekleştirilecek olan gezinin verimli olması temennisinde bulundu. Portekiz yolcusu sporcu gençlerin Vali Şakalar’ı ziyaretlerinde Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, proje koordinatörleri Alpay Savaş ve İrem Ebru Kuru hazır bulundu.

Editör: Vitrin Haber