Sinop Belediyelerine kalkınma projelerinde destek sözü veren TÜSİYAD Genel Başkanı Mustafa Özalp; “Hem siyasilerin hem de halkın önemli mesajlar verdiği, genel seçim havasında geçen bir yerel seçim sürecini de geride bıraktık. Yerel seçim sonuçları ülkemiz için hayırlı olsun. Göreve gelecek tüm belediye başkanlarını kutluyor; yaşanabilir kentler ve sürdürülebilir kalkınma hedef ve planları ile başarılı bir görev dönemi diliyorum” dedi.

Memleketi Sinop’ta seçim sürecini yakından takip eden Özalp, seçilen belediye başkanlarını canı gönülden tebrik etti. 

TÜSİYAD olarak, yapacakları sürdürülebilir ekonomik kalkınma projelerinde yanlarında olduğumuzun ve ortak çalışmalara sonuna kadar açık olduğumuzun bilinmesini istiyorum diyen Özalp mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Yerel Seçim sonuçlarının açıklanması ile gördük ki ülkemizin asıl ihtiyaç duyduğu konu yeni ekonomik reformlar yapılması hususudur.
Seçim sonrası yaptığı balkon konuşmasında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vurguladığı gibi eksiklerin yeniden gözden geçirilip, kalıcı ve kalkınmacı program süreci hızla başlatılmalı ve iş insanlarının bu süreçte daha katılımcı olması gerekmektedir.
Hükümetimizin Eylül 2018 tarihinde açıkladığı Yeni Ekonomik Program doğrultusunda seçimsiz geçecek önümüzdeki dönemde para ve bütçe politikaları ekonomik güven ortamı için öncelikli olacaktır.
Bu bilinçle Türkiye’nin 21.yüzyılda yükselen bir ülke olacağına dair inancım tamdır.
TÜSİYAD olarak, özellikle kentlerimizin ekonomik gelişimlerini sağlamak için ve ülke kalkınmasını destekleyen programlarda yerel iktidarlarla yan yana gelmeye devam edeceğiz.
Tekrar seçilen belediye başkanlarımızı tebrik ediyor, ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Editör: Vitrin Haber