İstanbul’da yaşayan Sinoplu Mühendis Emine Kuruoğlu, KOSGEB destekli “Tematik Atölye Konaklaması ” projesini hayata geçirdi. Sinop’u, Türkiye ve Dünya’ya, yemek, kültür, doğa ve tarihi ile tanıtmış olmak, hem de gelen misafirlere “anne sıcaklığındaki ve anne tadındaki yemeklerle” bir butik konaklama hizmeti vermek amacıyla hazırlanan proje kapsamında düzenlenen çeşitli doğa etkinlikleri ile Sinop’a gelen katılımcılar, unutamayacakları bir hafta sonu yaşıyor.

Projenin en önemli atölye çalışmalarından bir tanesi olan “Balık Atölyesi”nin üçüncüsü 23-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. Evrensel House'un düzenlediği, 3. Sinop Balık Atölyesine katılmak için Türkiye'nin değişik yerlerinden Sinop'a gelen misafirler ilk olarak Evrensel House de kendilerine sunulan mantı ikramını tattı.  

Cumartesi günü Sinop coğrafi gezisine katılan misafirler, Sinop’un tarihi ve turistik meskanlarını gezme fırsatı buldu. Akşam saatlerinde, Sinop pidesini tadan katılımcılar, hep birlikte ay karanlığında ağla palamut avına çıktı. 

Pazar günü ise tarihi Sinop gezisinin ardından Evrensel House'da Palamut Izgarası Atölyesi başladı. Balıkçı hanımı Müjgan Kuruoğlu'nun özel marine edilmiş palamut ızgarası sürecine ve Evrensel House mutfağına dahil olan katılımcılar son olarak Evrensel House'un bahçesinde düzenlenen palamut ızgarası etkinliğinde tuttukları balıkları afiyetle yedi. 

Etkinlikte ayrıca Sinop için bir ilk yaparak, katılımcılara, Türkiye’nin en kuzey noktası Sinop İnce Burun'da bulunduklarına dair Evrensel House mühürlü bir katılım belgesi verildi. 

Editör: Vitrin Haber