Belirli aralıklarla Sinop’un farklı kurum ve kuruluşlarını gezen Sinop 15 Eylül Anaokulu öğrencileri, Polis Haftası’na denk gelen gezilerini İl Emniyet Müdürlüğü’ne yaptı.

Daha önce Orman Müdürlüğü, Kızılay ve başka kurumları ziyaret ederek kurum çalışanlarını yerinde gözlemleme fırsatı bulan minik öğrenciler, Emniyet Teşkilatı’nın 174. Yıl dönümünde Polis Haftası’na denk gelen ziyaretlerini Sinop Emniyet Müdürlüğü’ne yaptı.
Emniyet Müdürlüğü girişinde minikleri, Toplum Destekli Polislik Şubesi görevlileri karşıladı. Öğretmenleri eşliğinde Sinop İl Emniyet Müdürlüğü binasını gezen öğrenciler, polislerin haftalarını kutladı. Minikler, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) Merkezi’ni de gezerek yetkililerden bilgi aldı. İlin farklı noktalarında bulunan kameralardaki görüntüleri merakla izledi. Daha sonrasında olay yeri inceleme bürosu ve parmak izi alma birimlerini de gezen minikler merak ettikleri soruları polis memurlarına sordu.

Minik öğrenciler birimleri gezdikten sonra Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’i makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek miniklere teşekkür ederek ikramlarda bulundu. 
Ziyaret sonunda Ercan Dağdeviren’e öğrenciler tarafından kendi yaptıkları Sinop konulu tablo hediye edildi. Çekilen fotoğrafların ardından minik öğrenciler, öğretmenleri ve polis memurlarıyla birlikte emniyet binasının önünde de fotoğraf çektirdikten sonra, Emniyet Müdürlüğü ziyaretlerini tamamladı.

Editör: Vitrin Haber