Sinop’ta faaliyet gösteren İstanbul Koleji Anaokulu öğrencileri Postaneyi ziyaret etti. Postane çalışanlarından bilgiler alan minik öğrenciler kendi elleri ile hazırladıkları yılbaşı kartlarını ailelerine gönderdi.

Meslekleri tanıma ve iletişim konusu ile ilgili Sinop Postanesini ziyaret eden Sinop İstanbul Koleji Anaokulu öğrencilerine, postaneleri tanıtan postane çalışanları, buralarda yapılan işleri anlattı. Postane çalışanlarının yakın ilgi gösterdiği minikler daha sonra okullarında kendi elleri ile hazırladıkları yılbaşı kartlarını ailelerine gönderdi. 

Meslek ziyaretleri ile öğrencilerin mesleklere olan pozitif yaklaşımlarını artırmayı ve meslekleri tanımalarına kolaylık sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Sinop İstanbul Koleji Anaokulu kurucu müdürü Nilgün Şahin Korkan; “Zaman zaman gerçekleştirdiğimiz kurum ziyaretlerimizle öğrencilerimize değişik mesleklerimizi tanıtmayı amaçlıyoruz. Bugünde yine bir meslek grubunu tanımak için postanemize geldik. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş bir uygulamayı çocuklarımıza gösterme fırsatı yakaladık. Belki de çoğu çocuğumuz hayatlarında ilk defa bugün bir posta göndermenin ne demek olduğunu öğrendi. Yeni bir şeyler öğrenmenin verdiği mutluluğu ve heyecanı onların yüzlerinde görebilmek bizleri de çok mutlu ediyor. 
Öğrencilerimiz bugün kendi elleri ile hazırladıkları yılbaşı kartlarını ailelerine yine kendi elleri ile gönderdiler. Eminim bu yılbaşı onlar için unutulmayacak bir anıyı taşıyacak. Ziyaretimizde çocuklarımızla yakından ilgilenen ve bizlere önemli bilgiler veren postane çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber