İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelge kapsamında, Sinop’ta il genelinde koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimler gerçekleştirildi. Dördüncü kez gerçekleştirilen denetimlerde vatandaşlar maske, mesafe ve hijyen konusunda bir kez daha uyarıldı.

Vali Erol Karaömeroğlu’nun katılımıyla Gazi Caddesi üzerinde gerçekleştirilen denetimlerde cadde üzerindeki iş yerlerini tek tek gezen protokol üyeleri gerekli tedbirleri uyulması konusunda uyarılarda bulundu. 
Denetimler esnasında yoldan geçen toplu taşıma araçlarını ve hususi araçları da durdurarak, sürücü ve yolculara maske takmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda hatırlatmalarda bulunan Vali Erol Karaömeroğlu, Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyan vatandaş ve esnaflara teşekkür etti.

VİRÜSLE MÜCADELEYİ KURALLARA UYARAK KAZANABİLİRİZ
Denetimler sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Erol Karaömeroğlu, virüsle mücadelenin ancak kurallara uyarak başarıya ulaşabileceğini söyledi. 

Karaömeroğlu; “Valilerimiz, kaymakamlarımız, emniyet müdürlerimiz jandarma komutanlarımız, belediye başkanlarımız, esnaf odası başkanlarımız, ziraat odası başkanlarımızla beraber, tüm Türkiye çapında salgınla mücadelede farkındalık oluşturmak ve bu konuya dikkat çekmek için ‘Birimizin Sağlığı Hepimizin Sağlığı’ mottosuyla denetimlerini sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı bıkmadan usanmadan uyarmaya devam ediyoruz. Bu mücadeleyi ancak birlikte kazanabiliriz, sadece ceza yazarak da kazanamayız. Bu kurallara uyarak kazanabiliriz. Onun için bu konuda farkındalık denetimlerine yorulmadan, usanmadan devam edeceğiz. Bu konuda Sinoplulardan beklediğimiz komşu ziyareti, akraba ziyareti, kadınlar günü, altın günü gibi tür ziyaretleri lütfen erteleyelim. Bunları sağlıklı günlerde hep birlikte yapmak için biraz sabredelim. Bu tür organizasyonlar çok tehlikeli bir kişide olursa herkese bulaşıyor. O gidiyor 10-15 kişiye bulaştırıyor. Bu tür ziyaretleri bir süreliğine erteleyelim. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Rehavete kapılmadan, yorulmadan, usanmadan bu denetimlere devam edeceğiz” dedi.


 

Editör: Vitrin Haber