Sinop Kızılay Şube Başkanı Mustafa Korucuoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin ziyarette bulunduğu Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan, Sinop Kızılay Şubesinin ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduğunu, geçtiğimiz yıl içerisinde oluşturulan Sinop Kızılay Kan Bağışçıları Hatıra Orman Alanı protokolü kapsamında bu yıl  içinde de fidan dikimlerinin devam edeceğini belirtti.

Bir ülkenin temel kaynaklarından olan ormanların korunması, fidanların çoğalması, çevremizin ağaçlandırılması hem ilimiz, hem ülkemiz ve hem de dünyamızın geleceği için çok önemli olduğunu söyleyen Sinop Kızılay Şube Başkanı Mustafa Korucuoğlu Kızılay olarak kan bağışçıları adına oluşturulan hatıra ormanı ile doğanın korunmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Korucuoğlu; “Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli ve en paha biçilmez miras, uygarlığın en temel göstergesi olan ağacı ve ormanı korumaktır. Biz de Sinop Kızılay olarak oluşturduğumuz Sinop Kızılay Kan Bağışçıları Hatıra ormanı ile bu görevimizi yerine getirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca Orman İşletme Müdürlüğümüzle yeni proje üzerinde çalışıyoruz. İlimiz kan biriminde kan bağışı bulunanlara yaptığı bağış karşılığında hatıra ormanında adına fidan dikimi yapıldığına dair belge vereceğiz" dedi.
Ziyaretin sonunda Sinop Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan, günün anısına Kızılay Şube yönetim kurulu üyelerine gül fidesi hediye etti.
Editör: Vitrin Haber