İl Emniyet müdürü Şeref Aytekin 2012’nin trafik bilançosunu açıkladı. Sinop’ta bir yıl içinde 360 trafik kazasının meydana geldiğini belirten Aytekin, bu kazalar sonucu 13 kişinin öldüğünü, 706 kişinin de yaralandığını söyledi. Geçmiş yıllara göre polis sorumluluk alanında trafik kazalarında ciddi bir artış yaşandığını anlatan Şeref Aytekin, şöyle konuştu; “2011 yılına bakıldığında 9 ölümlü, 265 yaralamalı, trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 12 kişi hayatını kaybederken 481 kişi de yaralandı. Trafik kazaları nedeniyle de 1. 766. 660 TL maddi hasar oluştu.

2012 yılında ise 7 ölümlü kaza yaşanırken, maalesef yaralamalı kazalarda ciddi bir artış yaşandı ve bir yıl içinde 352 yaralamalı trafik kazası oldu. Bu kazalar sonucu 13 kişi yaşamını yitirdi, 706 kişi yaralandı. Trafik kazaları nedeniyle ise 2.251.830 TL maddi hasar oluştu. Ayrıca alkollü araç kullanarak trafiğin güvenliğini tehdit eden 281 sürücünün belgesine de el konuldu. Bu ciddi bir rakam.

Kazalar özellikle aşırı hız, dikkatsizlik ve trafik kurallarına uymamaktan meydana geliyor. İlimizde düzenli olarak trafik kontrolleri yapılmasına rağmen kaza sayılarında artış yaşanması üzücü bir durum. Tabi bu rakamlar dikkate alındığında denetimlerimizi biraz daha artırmamız gerektiğini görüyoruz. Bu nedenle 2013 yılında denetimlerimizi sıklaştıracağız.

Vatandaşlarımızda şöyle bir yanlış yargı var; “Polis yine radar uygulaması yapıyor, ceza yazıyor”. Biz uygulamalarımızı vatandaşlarımızın güvenliği için yapıyoruz. Ocaklara ateş düşmesini istemiyoruz. Denetimlerimiz, belki vatandaşlarımızın hoşuna gitmeyebilir ama biz onların üzücü olaylarla karşı karşıya kalmaması için tedbir alarak, onları uyarıyoruz. Karayollarımız “kara yol” olmasın diye büyük uğraş veriyoruz. İnsanlarımızdan bu konuda sabır ve anlayış bekliyoruz.

Herhangi bir ölümlü ya da yaralamalı trafik kazası meydana geldiğinde kendimize soruyoruz. “Acaba burada bizim bir eksiğimiz mi vardı da bu kaza yaşandı” diyerek kendi içimizde muhakememizi yapıyoruz.


 

 

 

 

Editör: Vitrin Haber