Sinop Üniversitesi Yeni Kampüs Alanı için yer tahsis töreni gerçekleştirildi. 

Sinop - Ayancık yolu üzerinde yer alan “Sinop Üniversitesi Yeni Kampüs Alanı’ için yer teslim töreni düzenlendi. Eğitim Fakültesi ve Öğrenci Yaşam Merkezi” yeni binalarını kapsayan 30 Milyon TL tutarındaki ihalenin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen yer tahsis töreninde konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, hızla büyüyen Sinop Üniversitesinin fiziki çehresinin de güzelleşeceğini belirtti. Dalgın; “Daha saygın bir üniversite olma hedefiyle yola çıkan Üniversitemiz, bir yandan fiziki altyapısını güçlendirirken bir yandan da eğitim kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Bu düşüncelerle Sinop ve Üniversitemiz tarihindeki en büyük yatırım olan “Eğitim Fakültesi ve Öğrenci Yaşam Merkezi” yeni binalarını kapsayan 30 Milyon TL tutarındaki ihale tamamlandı ve yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı” dedi. 

“2 YIL GİBİ KISA BİR SÜREDE BİTİRİLECEK”
Yer teslimi yapılan Eğitim Fakültesi ve Öğrenci Yaşam Merkezi’nin, 2 yıl gibi kısa bir sürede bitirilmesi planlandığını ifade eden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Bizim her zaman yanımızda olan, katkı ve himayelerini esirgemeyen devlet büyüklerimize, siyasilerimize ve bürokratlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler Sinop Üniversitesi Ailesi olarak gayret etmeye, ülkemiz, milletimiz, Üniversitemiz ve bu şehrin geleceği için çalışmaya devam ediyoruz. Başlatmış olduğumuz bu inşaatlarla sadece eğitim kalitesini yükseltmekle kalmayacağız, Öğrenci Yaşam Merkezimizin tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerimizin eksikliğini hissettiği birçok sosyal alanı da faaliyete geçirmiş olacağız” diye konuştu.
Yer terslim törenine Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Yüzer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Sezgin, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Adem Yavuz Avşar, Yüklenici Firma Yetkilileri, Akademik ve İdari personeli katıldı.

 
Editör: Vitrin Haber