Jandarma Teşkilatı’nın 175. Kuruluş yıldönümü Sinop’ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Jandarma Teşkilatı’nın 175. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla ilk tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na, Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hüseyin Sevim tarafından çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının eşliğinde göndere Şanlı Bayrağımız’ın çekilmesiyle başladı. 

İkinci tören ise Sinop Jandarma Alay Komutanlığı Karargahı’nda yapıldı.  Buradaki törende Vali Yavuz Selim Köşger’in merasim kıtasını selamlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük’ün kutlama mesajının okunmasından sonra Jandarma Yarbay Eyüp Aktaş tarafından Jandarma Genel Komutanlığı’nın tarihçesi okundu. 
Törende konuşan Sinop İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hüseyin Sevim, 175 yıllık kuruluş tarihinden buyana Jandarma Teşkilatı’nın yaptığı başarılı hizmetlerle Ulusumuzun güven ve sevgisini kazandığını belirterek, ”Jandarma Teşkilatımız bundan sonra da her türlü şartlar altında görev yaptığı Vatan topraklarında, şan ve şerefle Milletimizin hizmetinde görevine devam edecektir. Halkın da katılımını ve desteğini alarak, hukuk düzeni içerisinde Yurt içerisinde olduğu gibi Yurt dışında da başarıyla görevini sürdürecektir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Soma şehitlerimizi de saygı ile anıyor, Genel Komutanlığımız adına minnet ve şükran duygularımızı sunuyorum” dedi. 

Daha sonra törende konuşan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Jandarma Teşkilatı’na ve Emniyet mensuplarına teşekkür ederek, “Yapılan anketlerde Sinop en mutlu kent ve asayişte de Artvin’den sonra ikinci il konumunda bulunuyor. Bunda, Jandarma Teşkilatı’nın ve Emniyet mensuplarının rolü çok büyük. Emek ve katkılarından dolayı tüm Jandarma Teşkilatımıza ve Emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bugün, bulunduğumuz coğrafyada dimdik ayakta durabiliyorsak, tek bir ordunun ve onun sağladığı asayişin bunda çok büyük bir önemi vardır. Bu noktada, birlik ve beraberlik içerisinde daha nice başarılı yıllara erişmenizi diliyorum. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum” dedi. 

Törende daha sonra Jandarma Marşı’nın okunmasının ardından, Jandarma Er Ümit Sağlar tarafından “Jandarma” adlı şiir okundu. Bu arada, daha önce okullarda açılmış olan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 

Törenin son bölümünde Narkotik Köpek Timi’nin gösterisinin ardından araç, gereç, silah ve malzeme sergisi gezildi.


Editör: Vitrin Haber