İl İnsan Hakları Kurulu’nun daha önce Valilik Toplantı Salonu’nda yaptığı aylık olağan toplantısında alınan karar uyarınca,“10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü”nde ödülleri verilmek üzere, Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki kader mahkumları arasında şiir ve resim yarışması düzenlenmişti. 
Yarışmalara katılan eserleri değerlendirmek ve ödüllerini vermek üzere Cezaevi’ne giden, Sinop Vali Yardımcısı ve İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı Kaya Çelik Başkanlığındaki Kurul Üyelerinden Valilik Hukuk İşleri Şube Müdürü Cemil Uygun, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada ve Sinop Yardımsevenler Derneği Başkanı Sevim Ünaldı ile Kamu-Sen Sinop İl Temsilcisi Salih Çelik’ten oluşan Heyet,  Cezaevi’ndeki mahkumların kendi yazdıkları şiirleri okurken duygulu anlar yaşadılar. 
Sinop İl İnsan Hakları Kurulu’nun Cezaevi ziyaretinde, Cezaevi Savcısı Murat Alagöz, Kurum Müdürü Özer Duman, Kurum 2. Müdürleri Ahmet Çakmak, Bayram Yüksek, Duran Arar, Engin Kavas ve İdare Memuru Abdulkadir Özkan ile Kurum Öğretmeni Bülent Yılmaz, Sosyal Çalışmacı Fidan Tuncer Şener, Bağlama Kursu Öğretmeni Rüstem Kaya ve Resim Kursu Öğretmeni Ali Özmen karşıladılar. 
Sinop Cezaevi’nin çeşitli sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal bölümleri gezdirilerek ve sinevizyon gösterimi sunularak, Devlet’in mahkumlara sağlamış olduğu imkanların tanıtımının ardından düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı ve İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı Kaya Çelik, insanları diğer canlı türlerinden ayıran en önemli özelliğin insan hakları olduğunu belirterek, bu konuda hiçbir ayrıcalık yapmadan İnsan Hakları Kurulu’nun çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Törende daha sonra müzik sunumunun ardından, yarışmada dereceye giren şiir ve resimlerin sahipleri olan kader mahkumlarına Kurul Üyeleri çeşitli hediyeler vererek başarı dileklerinde bulundular. 

 

Editör: Vitrin Haber