Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, büyükbaş hayvan sağlığının korunması amacıyla il ve ilçe genelinde veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenleri tarafından hayvan sağlığı aşılama çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Sinop İl tarım ve Orman Müdürlüğü olarak insan sağlığına olduğu kadar hayvan sağlığına da önem verdiklerini belirten İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet Tam, bu kapsamda başlatılan aşılama çalışmalarında ilimiz hayvan varlığının yüzde 60'lık kısmında aşılama çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Tam; “Dünya genelinde ve ülkemizde yaşanan pandemi süresince insan sağlığında olduğu kadar hayvanlarımızın da sağlığına dikkat edilmesine özen gösteriyoruz. Bu nedenle il ve ilçe müdürlüklerimizce hayvan sağlığı aşılama çalışmaları gerçekleştiriyoruz. 

Şu ana kadar ilimiz genelinde veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenlerimizce büyükbaş hayvan aşılama çalışmalarımız aralıksız devam etmekte olup, hayvan varlığının yüzde 60'lık kısmı aşılanmış durumdadır. Hayvanlarımızın sağlığının korunması adına önem taşıyan bu çalışmamıza aralıksız olarak devam etmekteyiz” dedi. 
 

Editör: Vitrin Haber