İstanbul havacılık, uzay ve teknoloji festivali, Teknofest'e sayılı gün kaldı. 20-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festival, dünya çapında yarışmalara ev sahipliği yapacak, farklı ülkelerden ünlü isimler Türkiye'ye gelecek. Havacılık gösterileri, etkinlikler festival boyunca sürecek.

Festivale Sinoplu gençleri de davet eden Sinop Gençlik Merkezi yönetimi, 22 Eylül ve 23 Eylül 2018 tarihlerinde festival alanında olacaklarını bildirdi.
Gençlik merkezinden yapılan açıklamada, gerekli bilgi ve başvuru için gençler, gençlik merkezlerine davet edildi. Festivale katılmak isteyenler Sinop Gençlik Merkezinin 03682610567 nolu telefonuna, Ayancık Gençlik Merkezinin 03686133536, Boyabat Gençlik Merkezinin 03683330025 ve Erfelek Gençlik Merkezinin 03685112517 nolu telefonuna ulaşabilecek. 
Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest İstanbul, Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek.

Teknofest İstanbul; Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarının yanı sıra havacılık gösterileri, seminerler, uluslararası girişim zirvesi ve aktiviteleri ziyaretçilerine sunacak. Devlet ve özel sektörün el ele verdiği festival, 20-23 Eylül'de İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirilecek.
Festivalde 12 katagoride ödüllü teknoloji yarışmaları düzenlenecek. Roket, otonom sistemler, yapay zeka ve insansız hava aracı bunlar arasında.

Festival, dünya çapında bir yarışmaya da ev sahipliği yapacak. Farklı ülkelerden 2 bine yakın hekır uzmanların rehberliğinde özel olarak oluşturulmuş gerçek siber saldırı ortamlarında tüm becerilerini sergileyecek.

Teknofest'te dünya dron kupası da sahibini bulacak. Yarışmaya 25 ülkeden 64 sporcu katılacak.

Festivalde SoloTürk, Türk yıldızları ile yabancı gruplar da çeşitli gösterilere imza atacak. Teknofest'i ziyaret edenler, farklı görevlere sahip çok sayıda özel uçağı da görme şansı bulacak, firmaların çeşitli ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgi alacabilecekler.

 
Editör: Vitrin Haber