Merkezi İstanbul'da olan Sinop İli Dikmen İlçesi Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen piknik ölenine çok sayıda Sinoplu gurbetçi katıldı. 

Kağıthane Mesire Alanında gerçekleştirilen piknikte oldukça renkli anlar yaşandı. Protokol konuşmalarıyla başlayan programda katılımcılar, yöresel davul-zurna gösterisi ve canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Kazanlar dolusu pişirilen Sinop yöresine ait keşkek ikramının da yapıldığı şenlikte, üyeler arasında gerçekleştirilen güreş etkinliği de oldukça renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Şölen sırasında yağan sağanak yağmura rağmen etkinlik tüm coşkusuyla devam etti. 

Programa katılan Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu'da, etkinliği düzenleyen ve programın düzenlenmesinde emeği geçen dernek yetkililerine teşekkür etti. İstanbullu, "Bu birlik ve beraberliğin yaşatıldığını görmek bizleri mutlu ediyor. 3 Ağustos tarihinde Dikmen ilçemizde Karakucak güreşlerimiz var. 2 Ağustos akşamı da konser etkinliklerimiz olacak. Ben tüm vatandaşlarımızı etkinliğimize davet ediyorum" diye konuştu. 

Vitrinhaber'e konuşan ve programa-uzaktan yakından iştirak eden tüm vatandaşlara teşekkür eden Dernek Başkanı Ahmet Kalafat, bu tür etkinliklerin birlik beraberlik duygularını arttırdığını söyledi.  Kalafat; "Programa iştirak eden tüm değerli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Hemşerilerimizle bu yıl da tekrar kaynaşma imkanı sağladık" diye konuştu. Program keşkek ağasının seçimi ve plaket töreniyle son buldu. Keşkek ağalığına; işadamı Mehmet Yılmaz seçilirken, güreş ağalığıni ise 5 işadamı paylaştı. Ağalığa; Ahmet Görgeç, Osman Azgın, Mehmet Albayrak, Bayram Çetinkaya ve İslam Görgeç birlikte seçildi. 

Piknik şölenine; Sinoplu İşadamı Musa Can ile bazı siyasiler ve STK temsilcileri de katıldı. 






Editör: Vitrin Haber