Sinop İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada 02 Haziran 2018 tarihinde iki oturum halinde yapılacak olan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavı ve 03 Haziran 2018 tarihinde tek oturum halinde yapılacak olan Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı İlimizde bulunan farklı okullarda gerçekleştirileceği ve İl Emniyet Müdürlüğü olarak sınavların İlimizde sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesi için gerekli güvenlik tedbirleri alındığı aktarıldı. 

Tedbirlerin yanı sıra vatandaşlara da duyarlı olmaları konusunda uyarıların yer aldığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Ayrıca vatandaşlarımızın, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin sınavlarını sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için son derece dikkatli ve duyarlı olmaları gerekmektedir. Sınav esnasında, meydana gelebilecek ses, gürültü ve benzeri etkenler öğrencilerimizin olumsuz etkilenmesine neden olabilecektir.
Bu nedenle sınavların yapılacağı binalar çevresinde, güzergahlarında inşaat çalışmaları, araçlardan gereksiz ve lüzumsuz bir şekilde klakson kullanılması, düğün, sünnet konvoyları,  eğlence vb. sebeplerle gürültünün yapılmaması büyük önem arz etmektedir.

Ekiplerimiz tarafından gerekli kontrol ve denetimler yapılacak olup, sınava giren adayların motivasyonunu bozacak şekilde çevreyi rahatsız eden şahıslar ve işyerleri hakkında Karayolları Trafik Kanunu ve Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca yasal işlem tatbik edilecektir.

Sinop Emniyet Müdürlüğü olarak, sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.”
Editör: Vitrin Haber