Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü tarafından, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “okuma alışkanlıklarını artırma ve kültür konferansları” düzenlenecek. Bu kapsamda öğrencilerle buluşacak olan eğitimci ve yazarlar, öğrencilerin dikkatini okumaya ve kitapların engin dünyasına çekmeye çalışacak. Düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Tamer Yurtseven, konferanslarla birlikte Sinop ‘un eğitimdeki başarısının artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Yurtseven; “Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü tarafından her Eğitim-Öğretim dönemi içinde Temel Eğitim Kurumlarına Yönelik her ay 1 eğitimci ya da yazar getirilmesi planlandı. Özellikle son zamanlarda sınavların bilgiye değil okuduğunu anlamaya yönelik olacağını her fırsatta belirten uzmanlar dikkate alındığında Halk Eğitim Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile organize edilen bu faaliyetler ve getirilecek eğitimciler ile Sinop ‘un eğitimdeki başarısının artırılması hedeflendiği söylenebilir” dedi. 

İLK KONFERANS 22 MAYIS’TA
Bu sene Mayıs ayında başlayacak olan, “ Okuma Alışkanlıklarını Artırma ve Kültür Konferansları” adı altında organize edilen 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı konferans Konuklarının Ayşegül Kara Zorlu ve İrfan Çalışan olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Tamer Yurtseven, katılımcıların 22 Mayıs ve 5 Haziran tarihlerinde Halk eğitim Merkezinde yapılacak olan programlarda ortaokul ve lise öğrencilerine konferanslar vereceğini söyledi. Yurtseven; “Çizgi filmlerde ve çocuklarımızın zihninde yer eden kahramanların subliminal mesajlar verdiği ve bazı gizli işaret ya da semboller taşıyıp taşımadığının hep tartışıldığı ülkemizde özellikle Türkiye de ilk defa yerli bir roman karakterini çocuklarımızın hayal dünyasına sokan Şakrak kitabının yazarının Sinop’a gelmesi programların etkin olacağının habercisi.  Bu karakter, okuyucularının maneviyatlarını geliştirip onları iyilik ve dürüstlüğe yöneltmeyi amaçlıyor ve okuyucularını bu şekilde yönlendiriyor” diye konuştu.

DOĞRUYU VE GÜZELİ ÖĞRETMEYE ÇALIŞMAK
Şakrak’ın sadece çizgi karakter olmadığı için çocuklar tarafından sevildiğini ifade eden Ayşegül Kara Zorlu, “Çocuk yetiştirmek büyük büyük sorumluluk isteyen bir durumdur. Hedefimiz bütün dünya çocuklarına yeni bir kahraman sunmakla beraber, onları iyiliğin ışığında buluşturarak doğruyu ve güzeli öğretmeye çalışmaktır. peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v), “Anne babaların çocuklarına bırakacakları en büyük miras eğitimdir” diyor. Mürşidimiz Kur’an-ı Kerim, yaşamıyla ve hadisleriyle de bizim önderimiz olan Peygamber efendimiz, eğitimin önemini ne kadar anlamlı bir şekilde dile getirmiş” dedi.

EBEVEYNLERE BÜYÜK DESTEK SAĞLIYOR
Çocuklara sunulabilecek eğitim alanlarının genişliğinden bahseden Ayşegül Kara Zorlu, “Ebeveynler olarak bizlere büyük bir sorumluluk düşmektedir. Çizgi filmler, sinemalar, kitaplar, hatta oyuncaklara kadar onlara seçtiğimiz her türlü materyali bilinçli olarak seçmeliyiz. Çünkü bizim seçtiklerimizle tertemiz beyinler ve yürekler şekillenecek, beslenecektir. Hızlı tüketen ve hızlı gelişen yenidünya nesline, günümüz teknolojisine uygun yerli bir çizgi kahraman; ‘marka’ sunmanın vakti geldi de geçiyor. İşte bu sebeplerin ışığında Şakrak projesi doğdu ve Allah’ın izniyle büyümeye devam ediyor!” ifadesine yer verdi.

İLİMUNATİ İŞARETLER BULUNMAYAN KARAKTER
Misyonerlik faaliyetlerine ve ilimunati işaretlerin bulunduğu çizgi karakterlerin çocukların zihinsel gelişimine büyük zararlar verdiğine de değinen Zorlu, “Yerli ve bu tarz işaretler bulunmayan çizgi karakterlere önem verilmesi gerekmektedir. Bugün, Şakrak’ın marka olmasının yanı sıra çocukların adeta sevmesinin arkasında ciddi bir ekibin olmasıdır. Bir de Şakrak’ın amacı iyilik yapmak. Sloganımızda da belirttik, hedefimiz dünya çocuklarının yeni kahramanını oluşturmakla beraber onları iyiliğin ışığında buluşturmaktır” dedi. 
Düzenlenecek konferanslar kapsamında Ayşegül Kara Zorlu 22 Mayıs Pazartesi günün saat 13.00’da İrfan Çalışan ise 5 Haziran Pazartesi günü Saat:13:00’de Sinop Halk Eğitim Merkezinde öğrencilerle buluşacak. 
 
Editör: Vitrin Haber