Polisevi'nde gerçekleştirilen eğitim seminerine SGK İl Müdürü Yaşar Yılmaz, Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Ala Elcircevi ve çok sayıda idari personel katıldı.

SGK idari çalışanları ve personelleri için tertip eğitim semineri açılışında konuşan Yılmaz, “ Çalışanlarımızla ilgili önce moral ve motivasyon eğitimleri vererek, onların aslında kendilerinde var olan ancak harekete geçmemiş olan güçlerini ortaya çıkaracağız" dedi.

Yılmaz’ın konuşmasının ardından sahneye Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Ala Elcircevi çıktı.

‘Bir iş yapacaksanız en iyisini yapın, bir şey olacaksanız en iyisi olun.’
Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Ala Elcircevi, “1995’de hayatımda en güzel iki olay oldu. Birincisi 1995’de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olarak tıp doktorluğu unvanımı ve aynı zamanda 1995’den beri gururla taşıdığım Türk vatandaşlığını kazandım.” şeklinde sözlerine başlayan Elcircevi, özellikle eğitim üzerine yaptığı konuşmalarla büyük beğeni topladı. Kişisel Gelişim Uzmanı, “ Sayın katılımcılar eğer birisini cezalandırmak istiyorsanız onu eğitimsiz bırakın, eğitime göndermeyin. Bir iş yapacaksanız en iyisini yapın. Bir şey olacaksanız en iyisi olun. Bugün buradan üç altın kuralla çıkarsanız kârlısınız. Birincisi bildiğinizi okumayın öğrendiğinizi uygulayın. Bu yaşam tarzımız; geçmişte verdiğimiz kararlar, yaptığımız tercihler, uyguladığımız davranışlarımızdan dolayı biz şu anda bu seviyedeyiz doğru mu? Aynı kararlar, aynı tercihler, aynı davranışlar, aynı düşünceler devam ederse bizim kariyerimizde herhangi bir değişiklik olur mu? Olmaz. Beklersen hiçbir şey değişmez. Einstein diyor ki ,beklersen aptalca olur, çünkü sen farklı bir şey yapmadın ki farklı bir sonuç alabilesin.”

‘Yenilenmemiz için, aynı seviyede kalmamız için kimsenin göremediğini biz görmeliyiz.’
Motivasyon hakkında idari personele bilgiler veren Dr. Ala “Başarılı olmak için görülmeyeni görmeliyiz. Karar sende neden görmeliyim diyerek, başkalarının göremediğini görmelisiniz, başkalarının korkularından, kaygılarından, tembellikten ötürü görmemeyi tercih ettiklerinizi görün çünkü tüm dünya her gün yenileniyor. Yenilenmemiz için, aynı seviyede kalmamız için kimsenin göremediğini biz görmeliyiz. Engele takılmışsanız engele takılmayın sonuca varın. Aile hayatında, meslek hayatında, üniversite hayatında destan yazmak istiyorsanız kendi kendinizi motive etmeniz gerekiyor, dışarıya değil kendinize inanmanız gerekiyor, kendi içinizdeki çaresizliği kıracaksınız ve kendinize, ‘evet bende alasını yaparım’ diyeceksiniz ve inanarak yola çıkacaksınız” diye konuştu.



Editör: Vitrin Haber