Beraberindeki İl Sağlık Müdürlüğü Basın sorumlusu Mustafa Aytaç ile birlikte gazetemiz Vitrinhaber’i ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan’ı, Gazetemiz Kurucusu Serhat Özşahin ve Yazı İşleri Müdürümüz Ali Fuat Özşahin karşıladı. İlk olarak gazetemiz çalışanlarını ofislerinde ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, işlerinde kolaylıklar diledi. Daha sonra Gazetemiz Kurucusu Serhat Özşahin ve Yazı İşleri Müdürümüz Ali Fuat Özşahin ile birlikte sohbet eden İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Sinop’ta sağlık alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Özellikle son dönemlerde Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı ameliyatlarla, hastanenin bölgesinde ön plana çıktığının altını çizen İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, bu başarılı çalışmaların hastane bünyesine eklenen ekipmanlar ve başarılı hekim kadrosu ile artarak devam edeceğini söyledi. Yapımı devam eden yeni devlet hastanesinin herhangi bir aksaklık yaşanmazsa Ekim ayı içerisinde açılacağını kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, bu süreç sonrasında da Sinop ilinde sağlık hizmet kalitesinin artarak devam edeceğini vurguladı. Erşan; “İl Sağlık Müdürlüğü olarak Sinop’ta Kanser Erken Teşhis Merkezi (KETEM) hizmetlerini yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Kanser taraması noktasında biraz eksiğiz. Bildiğiniz gibi rahim ağzı kanseri kontrollerinde hedef 30 ila 65 yaş arası kadınları kapsar. Sinop’ta bu yaş grubunda olan 45 bini aşkın kadın nüfusu bulunmakta. Arzumuz bu nüfusun tamamına ulaşmak. Özel bir hastanede bu testi oldukça maliyetli bir şekilde yaptırırken, biz bunu KETEM’de ücretsiz olarak yapmaktayız. Ancak, özellikle kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlarımızın merkezimize ulaşması elbette kolay olmuyor. Biz de bu sıkıntıyı, sahadaki arkadaşlarımıza verdiğimiz eğitimlerle gidermeye çalışıyoruz. Yani artık bu test için vatandaşın buraya gelmesine gerek kalmayacak, eğitimli arkadaşlarımız, testi yerinde yapacak. Tabi farklı testlerde vatandaşlarımız yine merkezimize yönlendirilecektir. Bu anlamda kanser taramasında bir ivme kazanmayı hedefliyoruz. Biliyorsunuz bu tür hastalıklarda erken teşhis çok önemli. O yüzden bu uygulamanın oldukça faydalı olacağı kanısındayım” dedi. 

SİNOP, HEKİM SAYISI BAKIMINDAN TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE
Ülke genelinde uzman hekim noksanı olduğunun göz ardı edilemeyecek bir gerçek olduğunun altını çizen İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, bu sıkıntının Sinop’ta çok da fazla hissedilmediğini 250 yatak kapasiteli hastanede görev yapan 74 adet uzman hekim bulunduğunu ve bu oranla Sinop’un hekim sayısı bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde bulunduğunu ifade etti. Erşan; “Ülkemizde hekim açığı hepimizce bilinen bir sorun. Uzman hekim noktasında ülkemiz ihtiyacını karşılayamıyor. Ülke genelinde 10 binin üzerinde uzman hekim açığımız var. Dolayısıyla illerde de hekim noktasında yüzde yüzlük bir doluluk kapasitesi yok. Bunu Sinop bazında değerlendirirsek; 250 yatak kapasiteli hastanemizde 74 uzman hekimimiz var. Bu Türkiye ortalamasında bakıldığında gerçekten çok iyi bir rakam. Sinop, hekim başına düşen nüfusa bakıldığında Türkiye ortalamasının üzerinde diyebiliriz. Hem il geneli hem de Sinop Atatürk Devlet Hastanesinin kadro doluluğu yüzde 80’in üzerinde. Bu oran ülke geneline bakıldığında çok nadir görülür” dedi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz Kurucusu Serhat Özşahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan ve ekibine çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Ziyaret sonunda İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, gazetemiz baskı tesisini gezdi. 
 
Editör: Vitrin Haber