Gazeteci Barbaros Baltacı’nın da eşlik ettiği görüşmede, Rafet Orhan’a kampanyaya sunduğu destek için teşekkür eden Sinop Üniversitesi Rektörü (SNÜ) Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Kendileri kampanyamıza 100 bin TL’lik bağış ile ilk desteği veren isim olmuştur. Rafet beyin ve diğer hayırseverlerimizin destekleriyle yükselecek olan kütüphanemiz, öğrencilerimize ve personelimize akademik çalışmalar ve araştırma imkanı açısından önemli katkılar sunacaktır” dedi.
Rektör Dalgın, kütüphane kampanyasına bağışta bulunan İş insanı Rafet Orhan’a teşekkür belgesi takdim etti.

YENİ KÜTÜPHANE ÖĞRENCİLERE EN İYİ KOŞULLARDA ARAŞTIRMA YAPMA OLANAĞI SAĞLAYACAK
Projesi tamamlanan Merkez Kütüphanesinde; 8 adet bireysel çalışma odasının, 2 adet süreli yayın odasının, bilgisayar çalışma salonunun, harflendirme ve ciltleme salonunun, 17 adet ofisin, 3 adet öğretim üyesi çalışma salonunun, fotokopi odasının, kafeteryanın ve arşiv odasının olacağını ifade eden Rektör Dalgın, iki kattan oluşan ve toplam 3800 metrekare alana sahip olan yeni Kütüphane Binası’nın, öğrencilere en iyi koşullarda araştırma yapma olanağı sağlayacağını belirtti.

BAĞIŞÇILARIN İSİMLERİ KÜTÜPHANEDE YAŞATILACAK
Kütüphane binasının yapımına katkı sağlayacak hayırseverlerin isimlerini ölümsüzleştirmek istediklerini de söyleyen Nihat Dalgın, bağışta bulunan şahısların ve firmaların isimlerinin ve bağış miktarlarının kütüphane inşaatı tamamlanana kadar Sinop Üniversitesi Vakfı web sayfasında duyurulacağını, ayrıca tüm bağışçıların isimlerinin Kütüphanedeki uygun ortamlarda yaşatılacağını dile getirdi.

BÖYLESİNE ANLAMLI BİR KAMPANYAYA KATKI SAĞLAMAKTAN SON DERECE MEMNUN OLDUM
İş İnsanı Rafet Orhan ise, “Sinop Üniversitesine kütüphane gibi önemli bir eserin kazandırılmasına katkı sağlamaktan son derece memnun oldum” diyerek Rektör Nihat Dalgın ve ekibine başlattıkları bu anlamlı kampanya için teşekkür etti.
Böyle güzel eserlerin gençlerde okuma bilinci ve alışkanlığı kazandıracağına inandığını söyleyen Orhan, bu değerli yapıda emeği geçen ve geçecek tüm hayırseverlere teşekkür etti.

KAMPANYANIN DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞMASI İÇİN DESTEK VERMEYE HAZIRIZ
Rafet Orhan ve Gazeteci Barbaros Baltacı, başlatılan kampanyanın daha geniş kitlelere ulaşması için gerekli desteği sağlamaya hazır olduklarını da ifade etti.
SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Rafet Orhan, görüşme sonrası kampüs alanını ziyaret ederek kütüphane binasının yapılacağı alanı inceledi. Ayrıca kampüs alanında tamamlanan ve yapımı devam eden yatırımları da gezdi. 

Editör: Vitrin Haber