CHP Sinop il ve ilçe kadın kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında oturma eylemi yaptı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sinop’taki etkinlikleri sürüyor. CHP Sinop il ve ilçe kadın kolları başkanları, yönetimleri ve partililerle birlikte Özgecan Yasası çıkması için Uğur Mumcu Meydanında toplandı.  “Yasta değil, isyandayız” diyen kadınlar oturma eylemi gerçekleştirdiler. Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan oturma eylemine CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Sinop İl Başkanı Barış Ayhan da destek verdiler.

CHP Sinop Kadın Kolları Başkanı Canan Atabek, eylemde yaptığı konuşmada, “Yasta değil,  isyandayız. Emekten yana sokaktayız. İşte tam da bu sebepten ‘Özgecan Yasası’  bir an önce TBMM’den çıksın istiyoruz” diye konuştu.

CHP Sinop il ve ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen oturma eylemine destek veren Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’de kamuoyunda “Özgecan Yasası” olarak bilenen kanunun “kadın katillerine iyi hal ve haksız tahrik indirimlerine yer verilmemesi için hazırlanmış bir metin” olduğunu vurguladı. Karadeniz, bu yasal düzenlemenin TBMM’den çıkması için CHP olarak bütün gayreti gösterdiklerini söyledi. 

 
Editör: Vitrin Haber