Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Buzhane Binası ve Çekek yeri düzenleme çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinop Belediyesi ve OPET A.Ş. arasında gerçekleştirilen kurumsal işbirliği ile kültür merkezi olarak düzenlenmesi planlanan Sinop tarihi buzhane binası onarımında proje yönünde yaşanan sıkıntılar nedeniyle çalışmaların başlatılamadığını ifade eden Belediye Başkanı Baki Ergül, önündeki tüm engelleri kalkan binanın 2018 yazına Kültür Merkezi olarak Sinopluların hizmetine sunulmasını planladıklarını söyledi. Ergül; “Buzhane binamızın proje yönünden bazı eksiklikleri vardı. Tabi buna bağlı olarak da ekonomik yönden bir eksikliğimiz vardı. Şimdi biz bunların hepsini tamamladık. Bu muhteşem binanın ihalesini bu sene içerisinde yaparak, herhalde önümüzdeki sene bu dönemlere yetiştirmeye çalışacağız. Ama bu bina bu haliyle bile çok muhteşem bir bina” dedi. 

ÇEKEK YERİNDE ÇALIŞMALAR BAYRAM SONUNDA BAŞLIYOR
Sinop Belediyesinin tersane bölgesinde bulunan çekek yeri üzerinde yapacağı çevre düzenleme çalışmaları hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Baki Ergül, bu alanda da çalışmaların bayram sonunda başlayacağını ve yeni görünümüne kavuşacak olan çekek yerinin buzhane binası gibi 2018 yılı yaz ayına Sinopluların hizmetine sunulmasının planlandığını belirtti.

Ergül; “Vatandaşlarımız çekek yeri dediğimiz 22 dönümlük yerin akıbetini de merak ediyor olabilirler. Burada da artık son noktaya geldik. Bütün işlemler tamamlandı. Hukuki süreç bitti. Projeler anıtlar kurulu tarafından kabul edildi. Şimdi bayramdan sonra bu alanı temizleyip o bölgeyi de yine önümüzdeki sen bu zamanlarda Sinopluların hizmetine sunmuş olacağız. Söz konusu alan tamamlandığında geniş bir yeşil alan, oturma grupları, çeşitli sanatsal etkinliklerin yapılacağı sosyal alanlar, küçük ve ahşap tekneler için de bakım ve onarım yapabilecekleri bir alan Sinop’a kazandırılmış olacak” diye konuştu. 

Belediye tarafından hazırlanan proje ile çekek yerinde bulunan gemilerin kaldırılması ile büyük bir alanın vatandaşların kullanımına açılması amaçlanırken ayrıca bölgede 70 teknelik bir marina yapılması da planlanıyor. 
Editör: Vitrin Haber