"Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale" ülküsüyle Türkiye’nin 81 ilinde 7’den 77’ye herkese kapılarını açan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Sinop’a ulaştı. Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında Çanakkale'den yola çıkan ve Çanakkale Savaşları'ndan kalma objelerin yer aldığı ve dijital gösterilerin sunulduğu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesinde, Çanakkale Savaşı ile ilgili resimler, fotoğraflar, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletileceği ekranlar, Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objeleri sergileniyor. 

Çok sayıda vatandaşın ziyaret ettiği Çanakkale Savaşları Mobil Müzesini, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Başkaçı da gezerek müzede sergilenenleri inceledi. 

Çanakkale ruhunu 81 vilayete taşımak amacıyla yola çıkan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesinin destansı bir zaferi insanlara hatırlattığını belirten Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, tüm Sinopluları bu anlamlı müzeyi gezmeye davet etti. Karaömeroğlu; “Çanakkale Savaşları Sinop adına ayı bir önem taşımakta. Bu savaşlarda sadece deniz cephesinde bin 224 Sinoplu şehit olmuştur. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Vatandaşlarımızı mobil müzeyi ziyarete davet  ediyorum" diye konuştu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mobil müzenin Sinop’tan sonraki durağı Samsun olacak. 


 

Editör: Vitrin Haber - Gülay Yıldırım Kavak