Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. İlçenin en önemli projelerinden bir tanesi olan orta çarşı restorasyon çalışmalarında gelinen son durum hakkında bilgi veren Başkan Çakıcı, Boyabat’ın kimliğini oluşturan en büyük değerlerden biri olan orta çarşının bir kaç yıl içerisinde Boyabat'ın tarihine, ticaretine değer katan bir yer olacağını söyledi. Çakıcı; “Orta Çarşı’da arasta tipinde yapılmış yaklaşık 260 dükkanımız var. Burası bize kalan en güzel miras. 4 yıldır bunun mücadelesi içindeyim. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte yürütüyoruz bu projeyi. Esnafımızdan hiç bir kuruş almadan çatısını, cephesini iyileştirme yapıyoruz. Kaldırımları 1925 -1930'lu yıllardaki fotoğraflardaki gibi yapıyoruz. İnşallah bir kaç yıl içerisinde burası Boyabat'ın tarihine, ticaretine değer katan bir yer olacak" dedi.

MEYDAN PROJESİ KAPSAMINDA 25 TRİLYONA YAKIN KAMULAŞTIRMA YAPTIK
Meydan projesi kapsamında ilçeye eşsiz bir meydan kazandırmayı planladıklarını belirten Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, proje kapsamında 25 trilyona yakın kamulaştırma yaptıklarını ifade etti. Çakıcı; “Meydanlar medeniyetlerde önemli bir yere sahip. Hem bizim medeniyetimizde hem de diğer medeniyetlerde meydanlar çok önemli. Roma medeniyetin miras bıraktığı yerlerde meydanlarla anılır. Daha sonra Roma medeniyetinden İslam medeniyeti etkilenmiş. Daha sonra Osmanlı, Cumhuriyet dönemi derken biz meydanlarımızı özellikle Cumhuriyet döneminde yok etmişiz. Aslında meydanlar bir medeniyetin doğduğu yaşadığı, ilişkilerin kardeşlik ruhunun, ahiliğin oluştuğu yerler. Bende bu hayalimi inşallah Boyabat'ta gerçekleştirdim. Boyabat’ımızın bu eksiğini tamamlamak amacıyla 2017 yılında yapımına başlanan Boyabat Kent Meydanı Projesi, Boyabat mimarisine ve tarihi dokusuna uygun bir şekilde tasarlanarak, vatandaşlarımız için muazzam bir sosyal donatı alanı haline gelmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda 25 trilyona yakın değişik kamulaştırmalar yaptık" diye konuştu.

2021 YILI 2020 YILININ GÖLGESİNDE GEÇTİ
Konuşmasında 2021 yılını da değerlendiren Başkan Çakıcı, 2021 yılının 2020 yılının gölgesinde geçtiğini söyledi. Çakıcı; “2020 yılında gözümüzle görmediğimiz elimizle tutmadığımız bir virüs bizi hizaya çekti. Dolayısıyla 2020 yılı kısıtlamalar eşliğinde geçti. 2021 yılı keza biraz daha iyiydi. Bir yandan ekonomik şartlar hayatı zorlaştırdı. Ama ben devletime gerçekten güveniyorum. Ülkemizin ekonomik durumu ve refah düzeyinin tekrar aynı seviyelerine geleceğine inanıyorum. Yeter ki bu millet birlik beraberlik içerisinde olsun. Bizim başaramayacağımız hiçbir şey olmayacak inşallah” dedi. 

SİNOP’A SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM
Sinop’un, ülkemizin hatta dünyanın nadide şehirlerinden bir tanesi olduğunun altını çizen Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, bu anlamda Sinop’a sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Çakıcı; “Sinop için, gittiğim her yerde iki kelime duydum. Nerelisin dediklerinde Sinoplu’yum dediğimde çok güzel bir yermiş, ya da gittim çok güzel bir yer. Bizim bu iki kelimeye sahip çıkmamız lazım. Sinop'umuza sahip çıkmamız lazım. Sinop bence Karadeniz'in Bodrum'u, en güzel yerlerden biri. Aşık olduğum bir yer Sinop. Dolayısıyla bizim hedef kitlemiz İstanbul'daki Sinoplu gurbetçilerimiz. Orada Sinop özlemi ile yatıp kalkıyorlar. Dolayısıyla Maltepe'de düzenlenecek olan Sinop Tanıtım Günleri'ne bütün hemşehrilerimizi bekliyoruz. Vakit ayırıp gelsinler, çok güzel standlar yapılacak, Boyabat Belediyesi standı da gerçekten güzel olacak. Perşembe günü bütün misafirlerimizi, iş adamlarımızı, gurbetçilerimizi, çocuklarımızı orada Sinop ile İstanbul arasındaki gönül köprüsüne biraz daha değer katmak adıyla orada bekliyoruz.
Bu vesile ile 2022 yılının bütün insanoğluna, bütün toplumlara özellikle ülkemize, milletimize, şehrimize Sinop'umuza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Boyabat 2023 yılında Türkiye'ye değer katan, Türkiye'nin gücüne güç katan, ekonomisine değer katan bir şehir haline gelecek inşallah sizlerle beraber" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber