Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Oktay, il genelinde devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Halihazırda devam eden asfalt çalışmaları, temizlik hizmetleri, park ve bahçe düzenlemelerinin hızlı bir şekilde ilerlediğinin altını çizen Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Oktay, alt yapı ve üst yapı çalışmalarında Sinoplulara en iyi hizmeti sunabilmek için büyük bir titizlikle görevlerini sürdürdüklerini ifade etti. Oktay; “Sinop Belediye Başkanlığı olarak ilimizde temizlik, yol, içme suyu, kanalizasyon gibi işlerle ilgili Park Bahçeler Müdürlüğümüz, Destek İşleri Müdürlüğümüz, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz başta olmak üzere çalışmalarımızı hızla yürütüyoruz.

Yeni mahalle olan Korucuk, Ordu, Bostancılı ve Osmaniye mahallelerimizde sathi kaplama işlemleri devam ediyor. Yine bu bağlamda, doğalgazın geçtiği şehir merkezinde sokaklarımızın sıcak asfalt kaplamalarında sona yaklaşıldı. İmar planı içerisinde bulunan açılmamış yollar Destek Hizmetleri ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce açılmakta, temel malzemesi serilmekte, temel malzemenin üzerine sathi kaplama ya da sıcak asfalt uygulamaları hızla yapılmaktadır. Yağmur suyu problemi olan yerler Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce ızgaralar, yağmur suyu hatları konulmak suretiyle problemleri ortadan kaldırılmaktadır.

Eski çöp konteynırları çirkin bir görüntü arz ediyordu; konteynırların etrafı yeşil çimle kapatılarak hem atılan çöplerin etrafa saçılmasının önüne geçildi hem de daha tertipli ve görsel anlamda uygun olması sağlandı. Yeni mahalle olan yerleşim yerlerimizde ve şehir merkezimizde yıpranan, kötü olan çöp konteynırları tamamı yenileriyle değiştirildi.

Yeşil alanlar ve çocuk bahçelerimiz tekrar elden geçirildi; oyun parklarında arızalı olan, boyası dökülmüş olan tüm çocuk oyun grupları ekiplerimiz tarafından yeniden boyanarak, tamiratı tadilatı yapılarak sevgili çocuklarımızın daha güzel daha hoş bir ortamda oyun oynamaları için restorasyonu gerçekleştirildi” dedi.

ALT YAPISI TAMAMLANMAYAN YER KALMAYACAK
Belediye sınırları içerisinde altyapısı, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı eksik olan yer kalmayacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Oktay, alt yapı çalışmaları ardından üst yapı çalışmalarına hız vereceklerini söyledi. Oktay; “Şehrimizde çalışmaları devam eden içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu altyapısı Belediye Başkanlığımız ve İller Bankası tarafından projelendirilerek en kısa sürede bu bölgelerde altyapı çalışmaları ihalesi yapılarak sonuçlandırılacaktır. Belediye sınırları içerisinde altyapısı, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı eksik olan yer kalmayacaktır. Bu şekliyle de Sinop'ta; altyapısını bitirip, sosyal üst yapı donatılar, kültür merkezleri, yeni açık hava alanları ve rekreasyon alanları şeklinde çalışmalar yürüteceğiz. Halkımıza her geçen gün daha güzel hizmetler vermeyi planlıyoruz” diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber