Atatürkçü Düşünde Derneği (ADD) Sinop Şubesi Başkanı Saygın Doğan, yaptığı açıklama ile 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin yasaklanmasını eleştirdi. Yasaklamaya ilişkin çıkarılan genelgenin hukuk dışı olduğunu belirten ADD Sinop Şubesi Başkanı Saygın Doğan, bu genelgenin iptali için dava açtıklarını söyledi. Doğan; “Millet ve devlet olarak, varlığımızı borçlu olduğumuz zaferlerin yıldönümlerine, milli günlerimize ve milli bayramlarımıza yönelik; akıl ve mantığı zorlayan, vicdanları yaralayan, hukuku ve Anayasayı yok sayan uygulamalar, türlü bahanelerle devam etmektedir. İçişleri Bakanı’nın 30 Ağustos Büyük Zafer’in yıldönümüne ilişkin, 19.08.2020 tarihinde yayımladığı -pandemi bahaneli- genelge de bu doğrultuda hukuk dışıdır. İçişleri Bakanlığı’nın 19.08.2020 tarihli genelgesinin iptali istemiyle dava açmış bulunmaktayız” dedi.

Açıklamasında 30 Ağustos kutlamalarına Covid-19 salgınının bahane edildiğini ifade eden Atatürkçü Düşünde Derneği (ADD) Sinop Şubesi Başkanı Saygın Doğan, aynı önlemin farklı etkinliklerde alınmamış olmasının oldukça manidar olduğunu söyledi. Doğan; “Covid-19 salgını bahanesiyle, 30 Ağustos Büyük Zafer Bayramımız yasaklanmaktadır. 15 Temmuz kutlamalarını; Ayasofya’nın ibadete açılışını; milyonlarca öğrencinin kapalı sınıflarda girdiği lise-üniversite sınavını “endişe etmeyin!” diyerek yapan; işçileri sağlıksız ortamlarda çalıştıran, plajları, AVM’leri açan, “her şey kontrol altında, pandemiyi yendik, dünyaya örnek olduk” diyerek, hayatın normale döndüğünü ilan edenler; söz konusu, milli bayramlarımız olduğunda, pandemiye adeta sığınarak; bu salgını, milli günlerimizin kutlanmasının yasaklanmasına kılıf olarak kullanmaktalar.

Bu hukuk dışı ve Anayasaya aykırı yasaklamayı kabul etmiyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı; Büyük Atatürk’ün planladığı, cephede bizzat komuta ettiği ve zaferle sonuçlandırdığı tarihi bir gündür. Bu zafer, Türk Milleti’nin varlık zaferidir: Emperyalist güçlerce, öz vatanından sürülmek istenen Milletimizin, yeniden var oluş destanıdır. 

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulumuz; Genel Başkanımızın başkanlığında, 25 Ağustos 2020 Salı günü Afyon’da, geleneksel toplantısını gerçekleştirecektir. 26 Ağustos Çarşamba sabahı Zafer Yürüyüşünü yapacaktır. 30 Ağustos 2020 Pazar günü, ise, tüm şubelerimiz ve üyelerimiz; saat 16.00’da Atatürk Anıtları önünde hazır bulunacaktır. Şanlı zaferimizi; ay yıldızlı bayrağımızı gururla taşıyarak, anıtlara kırmızı karanfiller bırakarak, marşlarımızı söyleyerek (salgına karşı tüm kurullara uyarak, önlemlerini de alarak) kutlayacaktır. Halkımızı da bu şanlı kutlamaya davet ediyoruz.

Genel Merkez Yönetimimiz; Ankara Şubelerimizle, 30 Ağustos 2020 Pazar günü, saat 15.30’da Anıtkabir ziyaretinin ardından, Sıhhiye Zafer Anıtı önünde olacaktır” diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber