Belediye Başkanı Baki Ergül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Sinop’ta görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi.

Yelken Kulübünde gerçekleştirilen programa Belediye Başkan Yardımcıları Bülent Oktay, Rahmi Balfidan, Nurettin Karaduman, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin ile il genelinde görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı. Düzenlenen programda tüm basın mensuplarının dünya çalışan gazeteciler gününü kutlayan Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinoplu’ya hızlı ve doğru haber iletme çabasında olan basın mensuplarına teşekkür etti. Ergül; “Sinop’ta seviyeli bir basın bürokrat ilişkisi var diye düşünüyorum. Ben hiçbir konuda müşteki değilim. Zaman zaman arada ufak tefek şeyler olsa da çok önemli değil. Çok düzgün, duyarlı bir şekilde hem sizin açınızdan hem bizim açımızdan bu işi götürmeye çalışıyoruz. Sizler de doğru düzgün dürüst bilgileri halkımızla paylaşıyorsunuz. Bu çok güzel bir uygulamadır diye düşünüyorum. İnşallah bundan sonra da devam eder. Sinop’taki bu güzellik umarım ülkemize de sirayet eder, güzel şeyler olur diye düşünüyorum. Dünyanın her yerinde çetin kış şartları nedeniyle çeşitli olumsuzluklar yaşanıyor. Umarın o bölgelerde de her şey yoluna girer” dedi.

2017 YILI İÇİN ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR
Geride kalan 2016 yılının belediye açısından başarılı bir yıl olarak tamamlandığını belirten Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, 2017 yılı içerisinde tamamlamayı planladıkları çok sayıda projelerinin olduğunu ifade etti. Ergül; “İyisi ile kötüsü ile 2016 yılını geride bıraktık ve 2017 yılına yeni bir sayfa açtık. 2016 yılı belediyemiz açısından başarılı olmasına rağmen ülkemiz açısından çok güzel bir yıl olmadı. Ben bu sebeple 2016 yılını çok da sevmiyorum. İnşallah 2017 yılı ülkemiz açısından daha güzel şeylerin yaşanacağı bir yıl olur. 2017 yılında bizim 3 ana konumuz var. Bunlardan bir tanesi Sakarya Caddesi projemiz. Şimdi onun cephe kaplaması çalışmalarını yapıyoruz. Sakarya caddesinin tabanını biz Haziran ayı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Sakarya Caddesi üzerinde mevcut kurulu direkler en kısa sürede değiştirilecek. Şuan mevcut bulunan direkler bir YEDAŞ çalışması. Bizim projemizde yer alan direkler onlar değil. Biz direklerimizin siparişini verdik. O direkler değişecek onu öncelikle söylemiş olayım. Sakarya Caddesi Sinop’un kalbi. Haklı olarak insanlarımız eleştiri yapabiliyor. Biz Sakarya Caddesinin altında her şeyi yeniledik. Vatandaşlarımız bu nedenle bir gecikme var gibi hissediyor. Dolayısıyla sevgili Sinoplulardan bu konuda biraz daha duyarlılık bekliyoruz. Çünkü güzel şeylere ulaşmak biraz zaman istiyor. Ben istesem oraya bir günde sıcak asfalt dökerim ve hemen ulaşıma açarım. Ama biz bunu yapmak istemiyoruz. Bizim projemiz tabandan sonra cephe kaplaması için çalışmalarımız da tamamlandı. Biz oranın orijinal dış cephe boyası ile ilgili bir firma ile anlaştık. Onlar sponsor oldular ve bize boyasını verecekler. Biz de oranın işçiliğini yaptıracağız” diye konuştu.

ÇEKEK YERİ YAZ SEOZUNA HAZIR OLACAK
Uzun süredir sürüncemede olan çekek yeri sorununun da en kısa sürede çözüme kavuşacağını belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, bölgenin en kısa sürede temizlenerek yaz aylarına kadar düzenleneceğini ifade etti.  Ergül; “2017 hedeflerimizden bir tanesi de bizim yıllardır uğraş verdiğimiz çekek yeri. Burası için süren mahkeme sonuçlandı. Şimdi orada problemli bir tekne var. Biz daha önce o tekne için bir mahkeme kararı almıştık. Şimdi o kararı yeniledik. Hatta o geminin suda yüzebileceğine dair bir bilirkişi raporu da aldık. Şimdi ilgili ile temasa geçmeye çalışıyoruz. Bizim projemizin tasdik edilmesi gerekiyor. Biz aslında birazda o yüzden yavaştan alıyoruz. Ama bu kış döneminde yaz gelmeden orası tamamen temizlenecek. Bizim en büyük ideallerimizden bir tanesi orayı Sinop’a yakışır bir şekilde yapmak olacak. Herhangi bir problemimiz yok. Bir de orasının devamında Sinop’un ihtiyaçlarından bir tanesi olan 70 teknelik bir marina projemiz var. Bunun için de KUZKA’dan 8 milyon TL’lik bir hibe kredi aldık. Bu alanın proje aşamasındayız. Proje aşamasından sonra ise buranın ihalesini yapacağız. Diğer bir konu ise Kumkapı ile Ayancık yolu arasında 8 kilometrelik bir yol var. Bu yolun avam projesi hazır. 3 senedir bu bölge ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Burası biraz belediyeyi zorlayan, belediyenin çok da yapması mümkün olmayan bir proje. Burası ayrıca bir turizm yoludur ve muhakkak yapılması gerekir. Ama illaki burayı belediye yapacak diye de bir şey yok. Ama bu yol için çabalarımız devam ediyor. İnşallah bu yolu biz hayata geçiririz diye düşünüyorum. Çünkü bu yol Sinop’un olmazsa olmazı. Bu yol tamamlanırsa Sinop rahat bir nefes alacak. Bir diğer konu ise bizim yarım kalan bir projemiz. Ön arıtmalı derin deşarj projemiz var bizim. Biz bu projenin ikinci ihalesini yaptık. İnşallah bu projemizi de tamamlayacağız” dedi. 
Baki Ergül, daha sonra basın mensuplarının kendisine ilettiği soruları yanıtladı.

 
Editör: Vitrin Haber