Sinop’ta 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında 100. Yıl temalı resim sergisi açıldı. Sinop İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi tarafından açılan sergide 150 resim görücüye çıktı. 

Aşıklar Caddesi'nde açılan resim sergisi açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Turgay Altun, Sinop Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Bahattin Erdem ve öğrenciler katıldı. 
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bir konuşma yapan Sinop İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Bahattin Erdem, 150 eserin yer aldığı sergide 19 Mayıs’a özel 30 resmin bulunduğunu ve bunun haricinde  ilk kez içinde kentin kültürel değerlerinin işlendiği bir rölyef çalışmasının da bulunduğunu ifade etti. 

Erdem; “19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında 100. Yıl temalı sergiyi açtık. Bu sergide 100. Yıl anasına 19 Mayıs’ı içeren eserler ve öğrencilerimizin yıl içerisinde yaptığı toplamda 150 eser bulunuyor. Hava müsait olduğu sürece 3 gün boyunca sergi açık kalacak. Sanatseverleri sergiye bekliyoruz” dedi. 

 

Editör: Vitrin Haber