İSTANBUL (AA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Gujarat Eyaleti Turizm, Kültür ve Hint Mutfağı Tanıtım Etkinliği, dün TÜRSAB Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TÜRSAB'dan yapılan açıklamaya göre, TÜRSAB, Türkiye ile farklı ülkeler arasındaki turizm hareketlerini geliştirmek için hayata geçirdiği etkinliklere bir yenisini daha ekledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, "TÜRSAB olarak biz, turizmin karşılıklı olarak gelişimini hedefleyen bir perspektifle hareket ediyoruz. Dolayısıyla Hindistan’a giden vatandaşlarımızın sayısının mevcut seviyelerin çok daha üzerine çıkmasını amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tanıtım sloganı "Incredible India" olan Hindistan'ın çok özel bir destinasyon olduğunu belirten Günaydın, "Türkiye’den çok sayıda vatandaşımızın da Hindistan’ı görmek istediğini biliyoruz. Bu ilgiyi daha da canlandırmanın yolu ise seyahat acentalarının çalışmalarından geçiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Hindistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sudhi Choudhary ise bugünkü etkinliğin amacının Hindistan'ın kültürü, mimarisi, turizm destinasyonu, mutfağı, ekonomik ve ticari potansiyelini sergilemek olduğunu açıkladı.

Choudhary, "28 eyaleti ve 8 birlik bölgesi boyunca büyük bir çeşitliliğe sahip olan Hindistan, Türk halkı için popüler bir destinasyondur. Her yıl çok sayıda kişi, özellikle iş ve turizm için Türkiye'den Hindistan'a seyahat etmektedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa