Gerze’de inanç turizminin önemli mekanlarından olan Tarihi Çeçe Sultan Türbesinde başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Sinop Vali Yardımcısı Abdullah Şahin ve Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne devri gerçekleşen Çeçe Sultan Türbesi’nde incelemelerde bulunarak türbede planlanan restorasyon çalışmalarında gelinen son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

İLÇEMİZİ İNANÇ TURİZMİNDE ÖNE ÇIKARTMAK İSTİYORUZ
İlçenin önemli manevi mekanlarından bir tanesi olan Çeçe Sultan Türbesine yakışır bir restorasyon çalışması yapıldığını belirten Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, ilçeyi inanç turizminde öne çıkarmak istediklerini söyledi. Şensoy; “Geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne devri gerçekleşen Çeçe Sultan Türbesi ile ilgili Vali Yardımcımız Abdullah Şahin ile birlikte incelemelerde bulunduk. Restorasyon çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunduğumuz ziyarette ortak fikrimiz ise Gerze’mizi inanç turizminde de ön plana çıkartmak. Çeçe Sultan Türbesi inşallah ilçemize yakışır bir restorasyonla vatandaşlarımıza hizmet verecektir” dedi.


 

Editör: Vitrin Haber