Gerze’de yol üzerinde bulunan mıcır ve yol koşullarına tepki gösteren Recep Aslan, yaşadığı kazanın ardından yaptığı açıklamada, sabah saatlerinden itibaren ikinci kez kaza yaptığını söyledi.
İlk kazada Gerze’deki yol koşulları nedeniyle araç lastiğinin patladığını ifade eden Aslan, ikinci kazayı ise motosikletiyle yaptığını, kazanın yolda bulunan mıcır nedeniyle meydana geldiğini öne sürdü.
Kazanın ardından dizinin, elinin ve kolunun yara içinde kaldığını belirten Aslan, özellikle motosiklet sürücüleri açısından yol güvenliğinin ciddi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Aslan, “Sabahtan beri geçirdiğim ikinci kaza. Birinci kazada Gerze’nin yollarından dolayı aracımın lastiği patladı. İkinci kazada ise yolda bulunmaması gereken mıcır nedeniyle motosikletimle kaza yaptım” dedi.
“Kaskım olmasaydı belki de ölebilirdim”
Motosiklet kullanırken dönüş yaptığı sırada aracın kaydığını ve kendisinin bir süre sürüklendiğini anlatan Aslan, kaskın önemine de dikkat çekti.
Aslan, “Tam dönerken motor bir kaydı, buraya kadar beni sürükledi. Kafamda kaskım vardı. Eğer kaskım olmasaydı belki de ölümüme bile sebep olacaktı” ifadelerini kullandı.
Gerze’de yaşayan vatandaşların yol sorunlarıyla ilgili kendisine çok sayıda şikâyet ilettiğini belirten Aslan, ilçenin yalnızca güzellikleriyle değil, sorunlarıyla da gündeme gelmesi gerektiğini dile getirdi.
“Gerzeli bıktı”
Yetkililere seslenen Aslan, yol güvenliği konusunda gerekli çalışmaların bir an önce yapılmasını istedi.
“Kim ilgileniyorsa bu yollarla, acilen göreve davet ediyorum. Gerçekten Gerzeli bıktı. Bir vatandaş olarak ben bundan şikâyetçiyim artık. Yetti” diyen Aslan, yaşanan kazaların önüne geçilmesi için yolların ve özellikle mıcır bulunan bölgelerin kontrol edilmesi çağrısında bulundu.
Aslan’ın açıklamaları, Gerze’de yol güvenliği ve özellikle motosiklet sürücülerinin karşı karşıya kaldığı riskleri yeniden gündeme getirdi.





