Gerze Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Gerze Belediyesi Başkanlık Makamında imzalanan işbirliği protokolü ile mesleki teknik ve genel kurslar düzenlenecek. 

Protokol kapsamda İlçede yürütülecek kültürel, sportif ve sanatsal faaliyet kurslarıyla ilgili Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan arasında Mesleki Teknik ve Genel Kurslar Düzenlenmesine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. İmzalan protokol kapsamında ilçede; Çini İşlemeciliği, Model Gemi Yapımı, Türk Halk Oyunları, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Ud Eğitimi, Bendir Eğitimi, Bağlama, Futbol ve Voleybol olmak üzere toplamda 10 kurs açılması kararlaştırıldı.

İmzalanan Protokol hakkında bilgi veren Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy; "Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi’mizle yaptığımız protokol kapsamında yeni dönem kurslarımız faaliyete geçmiş durumda. Gerze, kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle öncü bir ilçe konumunda. İlçemizde bu faaliyetlerin sürdürülmesi hususunda bizlerden desteğini esirgemeyen Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan  ve Gerze Halk Eğitimi Merkezi’ne teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Daha sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Öğrenen topluma dönüşüm sürecinde beşikten mezara kadar rehberlik hizmeti sunan bireyin bilgi, şuur ve yetkinliklerini geliştirerek insanlığın kalkınmasında sorumluluk almasını destekleyen; belgelendirilebilen, izlenebilen kaliteli eğitimler sunma'' misyonu doğrultusunda ilçemizde belediyemiz işbirliğinde mesleki teknik ve genel kursların açılması ile ilgili protokolü imza altına aldık. Her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz İlçe Belediye Başkanımız Cevat Şensoy' a ve Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekilimiz Kazım Özbal' a teşekkür ederiz. Protokolün Gerze halkına hayırlı olmasını dileyerek, her zaman, her yerde, herkes için eğitim konusunda halkımızın hizmetindeyiz".

Editör: Merve Yerli