ZONGULDAK (AA) - Uluslararası Festivaller Birliği (UFB) 2022 yılı ilk toplantısı Ereğli Belediyesi'nin ev sahipliğinde Tatoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Birlik başkanı Atilla İpek, salgın nedeniyle dünya genelinde sıkıntılı bir sürecin geride bırakıldığını söyledi.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden 60 birlik temsilcisiyle salgın sonrası ilk toplantıyı Ereğli'de gerçekleştirdiklerini belirten İpek, "Dünyanın çeşitli ülkelerindeki festivallerde ülkemizi temsil ediyoruz. Donanımlı ve kıymetli bir ekibimiz var. 2003 yılından itibaren festivallerin yaşatılması noktasında bir gayret gösteriyoruz. Festivaller, dünya barışına hizmet eden en önemli kültür organizasyonlarıdır. Dünyanın çeşitli kıtalarındaki insanlar festivaller nedeniyle büyük bir hareketlilik içerisinde olup, birbirlerinin kültür, gelenek ve göreneklerini tanıyorlar. Festivaller sınır tanımıyor." diye konuştu.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da geleneksel hale getirilen Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nin 21-24 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Salgın nedeniyle insanların festivalleri özlediğini, bu doğrultuda bu yıl gerçekleştirilecek festivali 4 güne çıkardıklarını aktaran Posbıyık, etkinliğe katılacak sanatçıları da yakın zamanda düzenleyecekleri toplantıyla kamuoyuna duyuracaklarını kaydetti.

Kaynak: aa