Ev hayali kuran daha çok İslami kurallara göre ev almak isteyen kişilerin başvurduğu bir yöntemdir. Genelde tasarrufa dayalı faizsiz finans sistemi ile çalışan kuruluşlar faizsiz konut satan şirketler olarak görünse de aslında direkt olarak konut satışı yapmamaktadırlar.

Bu sistemle çalışan kuruluşlar birevim, eminevim, fuzulev, finansevim gibi şirketlerdir. Bu şirketlerin birbirinden farklı paketleri bulunmaktadır. Sistem kura yöntemi ile çalışıyor ve kura kime çıkarsa o ev sahibi olmaktadır. Aynı fiyat, aynı vade, aynı tutarda taksit ödeyen kişiler arasında kura çekerek ev sahibi olacak kişi belirleniyor. Kurada adı ilk önce çıkan kişi daha yüksek miktarda taksit öderken, adı en sona kalan kişiler için kolaylık sağlanarak daha düşük miktarda taksit ödemeleri sağlanıyor. Çünkü adı en sona kalan kişiler aynı zamanda taksit ödeyecekleri için bu kişilere kolaylık sağlanmıştır. Böylece tasarrufa dayalı faizsiz finans sistemi ile ev sahibi olabileceksiniz.

Bazı şirketler sadece belli başlı şehirlerde satış yaparken, bazı şirketler Türkiye’nin çoğu yerinde hizmet vermektedir. Bu sisteme en büyük ilgi İstanbul, Ankara, İzmir illerinden büyük talep gelmektedir. Gün geçtikçe sistem kendini yeniledikçe şirketler güven vermeye devam ettikçe ülkemizin diğer illerinde de TDDF ile ev almak isteyen, ev hayali kuranların sayısı artmaktadır. Tabi ki bu ilginin artması dolayısıyla mağdur edilen kişi olmaması için hükümet bir dizi önlemler almaya devam etmektedirler.

 Sistemin günümüzde çok fazla tercih edilmesi birçok yeni firmanın ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Bu durumda riski fazlaca artırmaktadır. Hiç kimse faizsiz ev, düşük taksit fırsatıyla sunulan her projeye araştırmadan atlamamalıdır. Yapılan suiistimaller neticesinde bu sistemle çalışan şirketlerden ev almak isteyenlerin bir güvensizlik yaşaması gayet normal bir durumdur.

TDDF sistemi ile çalışan firmaların işleyişleri

En az 40 kişilik gruplar halinde bir işleyişi vardır. Ev almak isteyen kişiler alacakları evin fiyatını, kaç taksit istediklerini, taksit tutarını organizatör firmaya bildiriyor. Organizatör firma araştırmalarını yapıyor. Tabi bunun karşılığında belli bir ücret talep ediyor. Böylece ev alma işleminiz başlamış oluyor.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber