Lider kripto para birimi Bitcoin Pazartesi günü yakaladığı ivme ile 10.000 doların üzerine çıktı. Ancak hemen sonrasında daha 24 saat geçmeden birden 1.500 dolarlık düşüş yaşadı. Yapılan bazı açıklamalar Bitcoin’in bu düşüşünün arkasında madencilerin toplu satışları olduğu yönündeydi.

Ancak BTC 9.500 dolarlık bölgede sağlam bir destek buldu ve yatırımcılar Bitcoin fiyatının ne olacağını, bundan Bitcoin fiyatlarının nereye gideceğini sorgulamaya başladı. Buna bağlı olarak da tabii ki Türk yatırımcılar “1 BTC kaç TL olacak?” sorusunun yanıtını arıyor.

Bitcoin Fiyatı

Bitcoinhaber.net sitesindeki analizlerden de anlaşılacağı gibi aslında son zamanlarda kripto para piyasası oldukça karışık sinyaller veriyor. 2019 yılının sonundan bu yana yaşanan küresel olayların etkisi ve bu olaylarla birlikte bozulan ekonominin etkisiyle kripto para piyasasında da beklenmeyen hareketler görülüyor. Dolayısıyla Bitcoin fiyatlarının ne olacağı ile ilgili de her ne kadar herkes uzun vadede bir boğa piyasası beklediğini ifade etse de özellikle kısa vadedeki analizler çatışıyor.

Özellikle yatırımcılar Bitcoin blok ödülü yarılanması sonrasında ciddi fiyat artışları bekliyordu. Ancak yaşanan diğer olayların etkisiyle Bitcoin fiyatı beklenen artışı henüz sergileyemedi. Yaşanan son düşüşün ardından ise analistler öncelikle daha büyük düşüşlerin yaşanacağını ardından uzun vadeli bir boğa koşusunun piyasayı beklediğini ifade ediyor.

Örneğin, piyasanın önemli analistlerinden John Bollinger Bitcoin fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada yatırımcıların mevcut piyasa koşullarında ya çok temkinli olmasını ya da short pozisyonlarda kalmalarını tavsiye ediyor.

Öte yandan Bloomberg daha yeni paylaştığı bir raporda Bitcoin’in fiyatının yıl sonuna kadar 28.000 doları göreceğini çünkü hem temel hem teknik göstergelerin böyle bir fiyat artışını desteklediğini öne sürdü. Ayrıca piyasanın ünlü analistlerinden “Cold Blooded Shiller”, Bitcoin’de %80 artış yaşanmasını sağlayan göstergenin yeniden görüldüğünü ifade etti.

1 Bitcoin Kaç TL?

Türk yatırımcıları ilgilendiren asıl soru da muhtemelen bu. Ancak Bitcoin fiyatının birazda TL/Dolar paritesine bağlı olduğunu unutmamak gerekiyor. Bunun bir kenara bırakırsak günümüzde 1 Bitcoin yaklaşık olarak 64.000 TL’den işlem görüyor.

Ancak her zaman belirtildiği gibi mevcut piyasada koşullarında temkinli hareket etmek, riskleri en aza indirmek açısından muhtemelen doğru bir hamle olur.

Bununla birlikte BTC’nin maddi değerinin yanı sıra Türkiye’de kripto para ekosistemine de artan bir ilginin olduğunu görüyoruz. Aslında bunu yalnızca biz değil, yabancı borsalar da sıklıkla dile getiriyor.

Bitcoin fiyatları ile ilgili detaylı haberleri bu web sitesinden takip edebilirsiniz: https://www.bitcoinhaber.net/

Advertorial

Editör: Vitrin Haber