İllerde yüzde 50 olması gereken indirim oranının Sinop'ta uygulanamadığını kaydeden Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Sinop Şubesi Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu, "Sinop Öğretmenevinde çıkan öğlen yemeklerine uygulanan kamu personeli indiriminden neredeyse bir tek öğretmenler faydalanamıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim harici başka kurumlar da personeline bu hakkı indirimli hatta ücretsiz sunabiliyorken kanunlara aykırı bir şekilde öğretmenler bu haktan maalesef mahrum bırakılıyor. Sinop Eğitim İş Şubesi olarak bu soruna dur diyebilmek ve kanunlarda yer aldığı şekliyle sorunu çözmek için bir mücadele başlatmış durumdayız. Bu sorunu sadece il merkezinde değil il çapında ilçelerimizde de çözmek için mücadele edeceğiz. Eğitim İş Sendikamızın farklı illerde mücadelesi sonucunda kazanılmış davalar mevcut olup bu emsaller üzerinden Sinop'ta da adaletin yerini bulmasını sağlayacağız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile en kısa zamanda irtibata geçilerek bu haksızlığın son bulmasını sağlayacağız. Ayrıca mevcut MEB personelinin indirimden faydalanan kısmının da çok komik bir indirim oranıyla karşı karşıya olduğunu biliyoruz. İllerde yüzde 50 olması gereken bu oranın Sinop'ta uygulanamayışının nedenlerini de değerlendirip, kanunların personele tanıdığı bu hakkın layıkıyla yerine getirilmesi için tüm çabamızla mücadele edeceğiz. Hakkımız olanı almak için Eğitim İş Sendikası olarak her alanda mücadelemizi başarılı bir şekilde sürdüğümüz gibi bu hususta da kazanan biz olacağız. Gerekirse de yasal yollara başvurmaktan çekinmeyeceğiz. Çünkü haklıyız ve kazanacağız" dedi. 

Başkan Şahbenderoğlu ayrıca, Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ayancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tüm personelin yemek indiriminden faydalanması hususundaki dilekçelerini emsal kararla birlikte ilettikleri söyledi.

Editör: Vitrin Haber