SEO 101 kitabı bu konu hakkında bilgi edinmek isteyen kişilere SEO’nun ne olduğunu uygulamalı bir şekilde öğreten son derece etkili bir kaynaktır. Okuyuculara SEO’nun ne olduğunu ve nasıl çalıştığını uygulamalı bir şekilde gösteren nadir kitaplardan biri olan SEO 101 kitabı SEO’yu en ince ayrıntısına kadar öğrenmek ve kendini bu konuda geliştirmek isteyen kişiler için eşsiz bir hazine olarak kabul edilmektedir.

2018 yılında yeni nesil bir kitap olarak yayımlanan SEO 101 kitabı Google algoritmaları ile uyumlu olması ile ön plana çıkmaktadır. Okuyucularına Google algoritmaları, domain ve hosting seçimi, site kurulumu, site içi ve site dışı SEO çalışmaları alanında çok şey katma konusunda iddialı olmasının en önemli nedeni tüm bu çalışmaları uygulamalı bir şekilde göstermesi, SEO’nun nasıl yapılması gerektiğini çok iyi bir şekilde öğretmeyi başarmasıdır. Bu kapsamda SEO kitabı yeni bir projeye başlanacağı sırada yapılması ve yapılmaması gerekenleri uygulamalı şekilde anlatmaktadır. Bu sayede okuyucular projelerine iyi bir başlangıç yapabilmekte ve sitelerinde organik trafik artış avantajı yaşayabilmektedirler.

Teknik SEO Nedir?

Web sitesinin arama motoru algoritmasının kriterlerini karşıladığından emin olmak amacıyla teknik yönlerinin optimize edilmesi çalışmaları Teknik SEO kapsamında yer alır. Bu çalışmalar içerisinde mobil uyumluluk, hız optimizasyonu ve web sitesi mimarisi de bulunur. Teknik SEO’nun optimize edilmesi Google gibi arama motorlarının sayfaları kolayca algılanması ve eklenmesi için rehberlik eder. İyi optimize edilmiş teknik SEO’ya sahip web siteleri arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alma şansını elde eder.

Teknik SEO çalışmaları yalnızca arama sıralamasının iyileştirilmesini sağlamaz. Aynı zamanda kullanıcı deneyimini de belirler. Kullanıcılar ve arama motorları hızlı yükleme süreleri ve yüksek güvenlikle yapılandırılmış siteleri tercih ederler.

Sayfa yükleme hızlı yavaş olan web sitesinde kullanıcıların çıkma oranları çok daha yüksek olur. Bu da sıralamayı olumsuz yönde etkiler. Web sitesinin önbelleğe alma, resimleri sıkıştırma, sayfa yönlendirmelerini azaltma gibi adımlar hızı optimize etmenin en etkili yolları arasında sayılmaktadır.

Schema markup arama motoru içeriğinin daha iyi tanımlanmasına yardımcı olunması için HTML koduna eklenebilecek etiketleri tanımlar. Schema markup eklenmesi sayfanın arama sonuçlarındaki snippet’larını geliştirir.

Aynı web sitesindeki diğer sayfalara işaret eden köprüler eklenmesine dahili bağlantı adı verilir. Arama motoru tarayıcıları dahili bağlantılar yerleştirilmesi yoluyla web sitesinde daha fazla sayfa bularak dizine ekler. Doğru uygulanan dahili bağlantılar sayfa yetkisini ve gezinme deneyimini iyileştirip sayfanın bekleme süresini artırabilmektedir.

XML site haritaları sayfaların URL’lerinin bir koleksiyonu olarak tanımlanabilir. Bir yol haritası görevi görmekte olup arama motoru tarayıcılarının web sitesinde bulunan önemli sayfalara daha hızlı bir şekilde ulaşmasında rol oynar.

Hızlandırılmış mobil sayfalar (AMP) etkinleştirilerek mobil kullanıcılar için sayfa yükleme süresini optimize etmeyi sağlayacak hafif sayfalar oluşturulabilmektedir. Google web sayfalarını belirlenmiş bir önbellek aracılığıyla sunar. Böylece web sitesi anında olmasa da çok daha hızlı bir şekilde yüklenebilir. Google AMP’li web sitelerine öncelik verdiğinden bu bir avantaj haline gelebilir.

SSL sertifikası olan web sitelerinin URL’inde HTTPS etkinleştirilir. Bu web sitesi ve kullanıcıları arasında aktarılan tüm bilgilerin güvenli ve şifreli olduğu anlamına gelir. Google HTTPS’yi sıralama faktörlerinden biri olarak kullanır. Bu nedenle HTTPS’nin etkinleştirilmesi web sitesinin daha yüksek arama sıralaması almasını sağlayabilir.

Yerel SEO Nedir?

Yerel işletmelerin arama sonuçlarındaki görünürlüğünün artırılması için yerel SEO çalışmaları yapılır. Daha fazla görünürlük sağlayan yerel SEO aynı zamanda işletmelere markalarını, ürünlerini ve hizmetlerini yerel topluluklara tanıtma imkanı sunar.

Kullanıcılar yakınlarındaki işletmeler için arama yaptıklarında arama motorları IP adreslerinden yararlanarak konumlarını belirleyip uygun sonuçları listeler. Yerel arama sonuçlarında yer alınabilmesi için yerel SEO optimize edilmelidir.

Google kullanıcılara yerel arama sonuçlarını harita ve üç organik arama sonucu ile sunmaktadır. İşletmenin yerel arama sonuçlarında öne çıkması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

Google yerel arama en iyi sonuçlarında gösterilen harita Google Benim İşletmem profillerinden gelmekte olup öncelikle hesap oluşturulmalıdır. Ad, adres ve telefon numarası doğru ve eksiksiz girilmelidir. Çünkü bu bilgiler sıralama faktörleri olarak görev yaparlar.

Doğru bir şekilde yerel anahtar kelime araştırması yapıldığında sayfalara yerel anahtar kelimeler eklenerek SERP’lerde sıralama artışı sağlanabilir. Ürün ve hizmetleri açıklayan anahtar kelimeler listelenmeli, konuma dayalı değişkenler eklenmelidir.

Belirli bir demografik yerelleştirilmiş içtik hedeflenerek web sitesinin görünürlüğünün iyileştirilmesi sağlanabilir. Hedef kitlenin talebini karşılayan yerel olarak ilgili içerikler oluşturulmalıdır.

Müşteri değerlendirmeleri ve incelemeler müşterilerin işletmeye güvendiğini gösterdiğinden Google açısından çok önemlidir. Bu nedenle müşteriler yorum bırakma konusunda teşvik edilmelidir.

SEO çalışmalarının tüm aşamaları son derece önemli olup Simur Digital tüm SEO süreçlerinde müşterileri için en uygun ve en doğru çözümleri uygulamaya özen göstermektedir.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber