Seçimlerinden bitmesinden sonra insanların en fazla merak ettiği şey seçim sonuçlarının takibi oluyor. Onlarca farklı yayın organı seçim sonuçlarını veriyor olsa da bunu anlaşılır bir hale getirmek ve ona uygun görseller ile desteklemek bu konudaki en kilit aşama. Bu konuda ise en büyük yardımcı infografikler oluyor. Çeşitli konuları tek bir görsel üzerinden akıcı ve anlatıcı bir şekilde verme imkanı sağlayan infografikler, insanların ilgisini fazlasıyla çekiyor. Özellikle internet üzerinden seçim sonuçlarını paylaşmak isteyenler de yine infografiklerinden faydalanıyor.

Seçim sonuçlarını infografik haline getirirken ise dikkat etmeniz gereken birkaç nokta söz konusu. Öncelikle renk seçimi konusunda göz yormayan, insanların rahatça bakabildiği renkler seçmenizde fayda var. Parlak renkler hem göz yoracağı gibi hem de okumayı çok daha güç bir hale getirecektir.  Aynı şekilde yazı fontları ve yazı uzunluğu da dikkat etmeniz gereken noktalardan. İnfografiklerin ana mantığı az yazı ve bol görsel ile kaliteli işler çıkarmak olduğu için vermek istediğiniz bilgileri veri haline getirin.

İnfografik hazırlarken belirli bir şablona da bağlı da kalabilirsiniz. Örneğin, seçimi yorumlarken adaylar nezhinde ayrı infografikler yapmak istiyorsanız farklı şablonlar kullanmak kafa karıştırıcı ve yorucu olacağı için belirli şablon üzerinden ilerlemek daha sağlıklı olabilir. Elbette adaya göre renk seçiminizi farklılaştırabilirsiniz.

İnfografik hazırlamak için ise insanlar genellikle photoshop gibi kullanım bilgisi gerektiren programları tercih ediyor olsa da internetteki ücretsiz araçlar bu durumu değiştiriyor. Photoshop zor bir araç olması nedeniyle herkese hitap etmiyor. Bu yüzden de internetteki araçlar infografik hazırlamak isteyenler için en iyi tercih.

Bu araçların başında ise Infogram ve Canva ilk akla gelenler. Her iki uygulama üzerinden de rahatlıkla özgün ve kaliteli infografikler hazırlayabilirsiniz. Canva uygulamasının sunduğu yüzlerce farklı hazır infografik şablonu da yine işinizi daha kolay bir hale getirecek detaylar arasında yer alıyor.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber