Endüstriyel sanayi fırınları, endüstriyel amaçlı kullanılan fırınlardır. Bu fırınlarda, istenilen malzeme istenilen ısıya getirilir ve daha sonra malzemeye ve kullanım alanına göre çeşitli işlemler yapılır. Faaliyet alanları cam ergitme, çimento üretimi, demir – çelik endüstrisi, seramik üretimi ve kireç imalatı gibi değişkenlikler gösterebilir. Bu endüstriyel faaliyet alanlarının hepsi en azından bir işlemde sanayi fırınına ihtiyaç duyacaktır. Bu fırınlar, endüstrinin konusuna göre ısıtma, ergitme veya pişirme gibi işleri görürler.

Endüstriyel fırın çalışma prensibi de kullanım amacına göre farklılık gösterir. Bunlardan söz edecek olursak, ergitme fırınları ergitme işlemini yürütür. Ergitme işlemi, kimyasal reaksiyonlar sonucu içine konulan bileşimin değişmesini sağlayan bir işlemdir. Burada sıcaklık ve atmosfer kontrolü de yapılır. Endüstriyel fırınlar, enerji gereksinimini katı, sıvı veya gaz halindeki yakıtlardan elde ederek, arzu edilen sıcaklığı sağlar. Ancak asıl önemli olan, bu sıcaklığı istenen süre boyunca muhafaza edebilmesidir. Bu amaçla, refrakter malzemeler ile inşa edilir. Endüstriyel sanayi fırınlarının bakımları yapılmaz ise zamanla performans düşüklüğü gösterebilir.

Sanayi fırını bakımı endüstriyel fırın alanında çok önemli bir noktadır. İşlemlerin istenildiği seviyede, zamanda, kalitede yapılabilmesi adına sanayi fırını bakımı aksatılmaması gereken bir durumdur. Parçalarda zamanla paslanma, deforme ve sıcaklığa bağlı aşınmalardan dolayı oluşan problemler makinenin çalışma gücünü, performansını, hızını gibi faktörleri oldukça fazla etkiler ve bu da üretimin aksamasına neden olur. Üretimin aksamaması, makinenin istenilen şartlarda çalışmaya devam edebilmesi için endüstriyel sanayi fırınlarının bakımı belirli aralıklarla özen ve dikkatle yapılmalıdır. Eğer bakımın üretimi aksatacağını düşünüyorsanız ileride makinede oluşacak bir problemin üretimi kaç gün aksatacağını tahmin edin. Sanayi fırını bakımı konusunda çok dikkatli ve profesyonel davranılması üretiminiz açısından oldukça önemlidir.

Advertorial