Otopark sistemi nedir?

Otopark sistemleri otopark giriş çıkışlarında araç kontrolü ve kaçak girişlerin engellenmesi ve otopark sahibinin ticari kaybını önlemeye yönelik kurulan sistemlerdir. Bu sistem içerisinde talep edilen kurallara göre kullanılacak bariyer sistemleri ve bu sistemlerle bağlı çalışabilen HGS sistemlerine başvurulan ihtiyaç seviyesi oldukça yüksektir.

Otopark sistemleri  otopark girişlerinde HGS sistemi diye adlandırılmış olan HGS antenler ve kontrol paneli yardımı ile geçiş izni verilen araçlara verilmiş olan etiket sayesinde otomatik olarak bariyerler açtırılabilmekte. Hızlı geçiş sistemine ilk tanımlamalardan sonra geçişler için insan gücüne ihtiyaç duyulmadan geçişler hızlı bir şekilde sağlanabilmektedir. Bunun yanı sıra içerisine bariyer sistemi araç giriş çıkışlarında bariyerlerin bulunduğu kontrol noktalarında güvenlik personeli kontrolünde bariyerlerin buton veya kumanda yardımı ile bariyeri açtırması mümkündür.

HGS sisteminde kullanılan UHF etiket okuyucu antenler ve entegre edildiği panel sistemi sayesinde istenilen otopark sistemlerinde, giriş çıkışların belirli bir kural çerçevesinde otomatik olarak kullanılması oldukça yüksek talep oranına sahiptir. Panelli sistemlerde HGS etiketi okuyan antenlerin bilgileri panele aktararak geçiş yapmak isteyen araç bilgileri veri tabanındaki bilgilerle karşılaştırılarak kontrollü geçiş sağlanabilir. Bu sayede otopark içerisinde bulunan araç sayısı ile otopark kapasitesi kontrol edilebilmektedir. Aynı kişiye ait ikinci aracın otoparka girişi panelli sistemlerde engellenebilmektedir. Paneller program yardımı ile ayarlanabilir ve daha önce geçiş izni verilmiş olan bir aracın etiketi olsa bile otoparka otomatik olarak girişini engelleye bilirsiniz. Oldukça yüksek talep gören bu sistemler güvenlik amacı ile genellikle ikamet edilen sitelerde kullanılmaktadır.

Akordiyon bariyer nedir?

Gövde kısmı hafif alüminyumdan veya çelikten yapılan, açılıp kapanması insan gücüne bağlı ya da otomatik olarak kullanılan, tekerlekleri sayesinde açılıp kapatılabilen, kalabalık ortamlarda kişilerin belirlenen alan içerisinde konumlandırılması veya belirlenen alanlara yönlendirilmesi amacıyla kullanılan basit sistemlerdir. Mobil yapısı sayesinde birbirine kolaylıkla bağlantı yapılarak istenilen miktarda uzunluk sağlanabilmektedir.

Katlanabilen ve tekerlekli mobil yapısı sayesinde kurulma ve kaldırma işlemleri çok kısa sürede yapılabilmektedir. Hafif olması sebebiyle kaldırılıp taşınması araçla istenilen alana sevk edilmesi oldukça kolaydır. İç veya dış ortamda sorunsuz şekilde kullanılmaktadır. Motorlu veya motorsuz şekilde otomatik veya manuel kontrollü şekilde kullanıma uygundur.

Akordeon bariyer nerelerde kullanılır?

Konser alanları, Kampüsler, Üniversiteler, açık alanlar, mitingler ve stadyumlarda kullanılmaktadır.

Otopark girişlerinde kullanımı basit ve insan gücü ile yönetilen girişlerde akordiyon bariyer kullanımı oldukça yaygın olarak görülebilmektedir. Genellikle üniversite kampüs girişleri ve güvenlik seviyesinin üst seviyede tutulması gereken alanlarda emniyet güçleri ve güvenlik görevlileri tarafından da sıklıkla kullanılmaktadır. İstenilen alanlara acil geçişlerde yol geçişlerini hızlı bir şekilde kapatmak ve yönlendirme için kullanılmaktadır.

Otel kilit sistemi nedir?

Otel kilit sistemleri pansiyon ve ofis kiralama firmalarında misafirlerine daha iyi, hızlı ve güvenli hizmet verilmesini sağlayan sistemlerdir. Otel kilit cihazları misafirlerin kendilerini güvende hissetmesini sağlayan sağlam yapılı ve akıllı cihazlardır. Otel kilit sistemlerinde kullanılan cihazlar kişilerin kendilerine yazılım vasıtasıyla 2-3 saniye gibi kısa sürede yapılıp verilen kartlarla pratik bir şekilde kendilerine tahsis edilen odalar girişlerini sağlayabilirler.

Otel kilit sistemleri nerelerde kullanılır?

Otel kapı kilidi kullanım alanları oldukça geniştir.  Büyük veya küçük ölçekli oteller, butik oteller, tatil köylerinde, pansiyonlar, ofis kiralama hizmeti veren kuruluşlar, kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan misafirhane kullanım alanlarından birkaç örnektir.

Otel kilit sistemlerinin çalışma mantığı nedir?

Sistemde ki bir bilgisayara kurulumu yapılan yazılım bu bilgisayara bağlı bulunan usb portundan haberleşen kodlayıcı ile temic kart veya mifare kartlar kodlanarak müşterilere verilir. Kişilere oda girişlerinde bulunan otel kilit sistemlerinde kullanabilmeleri için birden fazla kart verilebilir. Misafirlik süresi bittiğinde kart verilen misafir kartı işletmeye teslim ettiğinde bu kartlar kodlanarak yeni bir misafire verilebilir. Otel kilit sistemleri temic veya mifare özelliği olan kartlarla kullanılabilir. Misafirlere kodlanıp verilen bu kartları kilidin okuma ünitesine yaklaştırması yeterlidir. Misafirler verilen kartlarla kendilerine tahsis edilen odalara sorunsuz ve hızlı bir şekilde girebilir, oda içerisinde ki energy saver ile elektrikle çalışan klima, buzdolabı, televizyon ve ışıklandırma tesisatlarının kontrolünü yapabilmektedirler.

Advertorial