KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katılımıyla "Medi-Ralli 2022" tatbikatı düzenlendi.

Demir Çelik Kampüsü'ndeki tatbikatta, tren kazasında yaralanan vatandaşlara ilk yardım konusu işlendi.

İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, triyaj tatbikatı yaparak kazazedeleri acil durumlarına ve yaralarına göre sınıflandırdı. Kaza alanına en doğru, yerinde ve zamanında müdahale yapan ekipler dereceye girdi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlkay Buran, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, Medi-Ralli'nin hastane öncesi gerçekleştirilecek ilk uygulamalarda dikkat edilecek hususlarla ilgili olduğunu bildirdi.

Bu yıl ikincisini düzenledikleri tatbikatta 40'a yakın öğrencinin yarıştığını belirten Buran, şöyle konuştu:

"Yarışmanın sonunda birincilerimize kupa ve madalya verilecek. Öğrencilerimizin iş hayatına atılmadan önce bir olay anındaki deneyimlerini paylaşması, öğrenmesi, bununla birlikte hem yarışmanın heyecanıyla asıl bilgi, beceri, biraz da eğlence motivasyonunun bir arada olmasını amaçladık. Gelecek yıllarda inşallah üniversiteler arası boyutta yine Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde böyle bir organizasyona devam etmek istiyoruz."

Kaynak: aa