Aksi taktirde iş kazaları ve işçinin sağlığını tehlikeye atabilecek olaylar meydana gelebilir. Bu sorunların yaşanmaması için önlemleri almak konusu oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. İş yerinde, güvenlikten ve işçilerin sağlığından sorumlu çalışanlar kanunlar nedeniyle bulunmak zorundadır.

Bulunmaması durumunda cezai işlemler başlanabilir ve oldukça maliyetli bir yola girmiş olunur. Bunun yanı sıra, cezai bir işlem gözden kaçsa da bu çalışanların eksikliği çoğu zaman çalışanların aleyhine sonuçlanabilecek olaylar doğurabilmektedir. O yüzden bu çalışanlar firmalarda bulunmalı ve işlemlerden sorumlu olmalıdırlar. İş yerlerinde sağlıktan veya güvenlikten sorumlu olmak için eğitim almak gerekmektedir.

Nasıl İş Güvenliği Uzmanı Olunur?

Mimarlık, mühendislik gibi bölümlerden mezun olan insanlar iş güvenliği uzmanı unvanına sahip olabilirler. Bu unvana sahip olmak için öncelikle iş güvenliği uzmanlığı eğitimi veren akademilerden eğitim almak gerekmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan onay almış her akademiden eğitim alabilmeniz mümkündür. En çok tercih edilen yerlerden biri olan Yöntem Akademi, verdiği kaliteli eğitimle birlikte iş güvenliği uzmanlığı eğitimi almak isteyen insanları memnun edebilmiştir. Eğitimini tamamlayan bireyler iş yerlerinde güvenlik uzmanı olarak çalışabilirler. Bu çalışma durumunda, iş yerinde herhangi sorunu fark edip önceden önlemek ya da işçilerin hayatını tehlikeye sokabilecek çalışma koşullarını rapor eden kişidir iş yeri uzmanı. Eğer bir firma iş yeri uzmanından eksik bir şekilde çalışma sürdürürse, süreç içerisinde gözden kaçan bir durum yüzünden çalışanların hayatının sona ermesi durumuna kadar olasılıklar mümkün olabilir. Bu yüzden iş yerinde en az bir güvenlik uzmanı yetkilisi bulunmak zorundadır. İş güvenliği uzmanlığı eğitimi konusunda kafanızdaki soru işaretlerini bu: https://www.yontemakademi.com.tr/is-guvenligi-uzmanligi-egitimi sayfaya göz atarak giderebilirsiniz.

Firmada İş Yeri Hekimi Bulundurmanın Yararları

İş yerlerinde hekim bulunması birçok yönden fayda sağlayabilmektedir. Bu faydalardan birisi zaman kaybında kurtulma şansına sahip olmaktır. İş yeri hekimi, belirli süreler içerisinde çalışanların sağlığını kontrol etmektedir. Bu kontrolle birlikte işçinin herhangi bir sağlık sorunu varsa onu saptayabilir ve çalışma süresi içinde yaşanabilecek olumsuzluğu önceden önleme şansına sahip olur. Böylelikle işçinin sağlığı, iş saatleri süresince sorunsuz bir şekilde probleme yol açmamaktadır. Bir diğer faydası ise; bu çalışanın bir iş yerinde bulunmaması durumunda devlet tarafından ceza uygulanabilir. Çünkü kanunlar gereğince her iş yerinde en az bir tane iş yeri hekimi bulunmak zorundadır. Bu sebeplerden ötürü iş yeri hekimine sahip olmak her yönden sağlıklı sonuçlara yol açacaktır.

İş yeri hekimi olmak ise oldukça kolay bir süreçte gerçekleşmektedir. İş yeri hekimliği eğitimi aldıktan sonra iş yeri hekimi unvanı kazanılır ve bu unvanla birlikte firmalarda hekimlik yapmak mümkün hale gelir. Yöntem Akademi ile bu eğitimleri de alabilme şansına sahip olunur. Pek çok insan tarafından güvenilir ve kaliteli eğitim veren bir yer olarak görülmektedir. Bu yüzden birçok insan Yöntem Akademi’den eğitim alarak iş sahibi olma şansına ellerine alabilmişlerdir. İş yeri hekimliği eğitimi konusunda buradan daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber