Ülkemizin en büyük eğitim sorunlarından birisi, şüphesiz ki İngilizce konuşmak olacaktır. Bir insana rast geldiğinizde, İngilizce bildiğini söyler fakat konuşamadığından da yakınır. Neden İngilizce konuşamıyorum diye birçok kez de yakınır. Aslında bunun çok açık bir nedeni vardır. Bu neden ise, hem önyargılardır hem de el âlemdir. Bunun üzerine oturup düşündüğünüz zaman birçok farklı neden bulabilirsiniz. Bizler bu aşamada sizlere, neden konuşamadığınızın farkına varmanızı sağlayacağız. Bu sayede hem kendinizin farkına varacaksınız hem de aslında ne kadar boş yere kendinizi bir başka dilden uzaklaştırdığınızı da bu sayede anlayacaksınız.

Yeteri Kadar İngilizce Bilmiyor Olabilirsiniz

İngilizce konusunda yetersiz olabilirsiniz. Bu daha yeni öğrenmeye başlayan insanların en çok başına gelen durumlardan birisidir. Bu yüzden kendinizi suçlamamalısınız. Kendinize bu anlamda kesinlikle biraz zaman tanımalısınız. Cümle çeviri konusunda her ne kadar kendinizi iyi hissediyor olsanız bile, pratik konusunda işleri biraz daha zaman bırakmak gerekiyor. Kendinizi kâğıt üzerinden daha çok geliştirdikten sonra konuşmaya başlayın. Bu sayede hem orada daha iyi ilerlediğinizi hem de konuşurken daha iyi olduğunuzu göreceksiniz.

Konuşmak İçin Kusursuz Olmayı Beklemek Çok Yanlış Olacak

Mükemmeliyetçi olmak, bu hayatta her zaman mükemmel değildir. Bu yüzden dil çeviri konusunda da anında mükemmel olmayı beklemeyin. Her kelimeyi her seferinde mükemmel telaffuz etmeye çalışmayın. Uzun zamandır İngilizce bilenler bu konuda sürekli hata yaparken, sizlerde kendinize muhakkak hata payı bırakın. Bu sayede İngilizce konuşmaya çalışırken de eğleneceksiniz. Eğlenmeniz ise hem daha iyi öğrenmeye hem de daha iyi konuşmaya başladığınızı sizlere gösterecektir. Bu anlamda yanlış kapmaktan asla korkmayın.

İngilizceye Yeterince Vakit Ayırmalısınız

Bir başka dili sıfırdan öğrenmeye çalışmak, elbette zordur. Bu çok basit bir iş diyecek olan kimseye bu anlamda kulak asmamanızı öneririz. Fakat sizler de bunun için vaktinizi ayırmalısınız. İngilizceyi Türkçeye çeviri konusunda nasıl sürekli sözlük ve internet kullanıyorsanız yeteri kadar konuşabilmek içinde iyi bir dinleyici olmalısınız. Bu sayede daha iyi telaffuz ve konuşabilme becerisi kazanacaksınız. Özellikle de dizi izlerken hem alt yazılı hem de İngilizce dilinde izlemek büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Özgüveniniz Eksik Olabilir

İngilizce öğrenmek ve konuşmak demek, aynı zamanda sizi bir üst segmente taşıyacak olan bir durumdur. Bu yadsınamaz bir gerçek olsa bile, bilmeyen insanlar öğrenenlerin hevesi kırmakta birebir olurlar. Bunun önüne geçebilmek adına, özgüveninizi toplamalısınız. Türkçe İngilizce çeviri yaparken kendinizi nasıl hissediyorsanız, konuşmaya çalışırken de o kadar rahat hissetmelisiniz. Kimi zaman ana diliniz olan Türkçeyi bile doğru konuşamadığınızın farkına varırsınız. İngilizce konuşmakta tam olarak böyle bir şey olacaktır.

Hata Yapmaktan Korkuyor Olabilirsiniz

Aslında özgüven eksikliği ile aynı olan ama daha çok insanların ne diyeceğinden korkulan bir durum olarak karşımız çıkacaktır. Hata yapmaktan korktuğumuz için bazen İngilizce konuşmak istesek dahi konuşamayız. Türkçeyi İngilizceyi çeviri konusunda da bazen hata yapıyor olabilirsiniz. Fakat bunu bir şekilde düzeltmeniz gerekecektir. Yapmanız gereken şey hata yapa yapa bunu öğrenmek olacaktır. Hata yaptığınız zaman, doğrusunu öğrenerek hatalarınızı arkada bırakabilirsiniz.

Profesyonel Bir Yardım Alabilirsiniz

Bazı şeyler vakit ayırmak, aynı zamanda daha iyi yapmanızı sağlayabilir. Fakat her zaman en iyisini de yapamıyor olabilirsiniz. Bunun için İngilizceyi ana dili gibi koşan insanlardan öğrenerek ya da ingilizceturkce.gen.tr ‘de yer alan ücretsiz İngilizce derslerinden yararlanarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Profesyonel olarak İngilizce Türkçe çeviri nasıl yapıyorsanız, konuşma konusunda da alanında uzman birinden yardım alabilirsiniz. Bunun için yapılan birçok uygulamalardan birini indirip üye olup başlayabilirsiniz.

Advertorial