Fiber optik kablo birkaç kat halinde sarılan koruyuculuğu yüksek ve cam yapılı bir şekilde karşınıza çıkar. Elektrik sinyallerini ışık enerjisine dönüştüren fiber optik kablolar günümüzde yaygın olarak kullanılır. Işığa yön vererek amacına ulaşmasını sağlayan fiber kablo yüksek değerde ve hızda veri aktarımına olanak sağlar.

Metal kablolara kıyasla çok daha hızlı bir sisteme sahip olması bu kablonun tercih edilebilirliğini bir kat daha artırmaktadır. Başta ev ve iş yerleri olmak üzere, birçok alanda fiber optik kablolardan destek alınabilir. Fiber optik desteğinin standart olarak sunulduğu bölgelerde mevcut internet hızının üstüne çıkmak mümkün hale gelir.

Fiber optik kabloların içinden geçen ışık fiber optiğin iç kısmında bekler. Bu sayede, fiber optik ile ışık dalgalar halinde yayılmaya başlar. Fiber optik kablolar aktif ve pasif olmak üzere iki farklı şekilde sunulur. Pasif fiberler çoğunlukla sadece bilgi ileten bir sisteme sahiptir. Aktif fiber ise farklı amaçlara uyum sağlayan ve karmaşık bir yapıya sahiptir.

Fiber optik kablolar çoğunlukla haberleşme alanında yaygın bir şekilde kullanılır. Bunun yanı sıra, demir yolu sinyalizasyonu ve elektrifikasyonu, havacılık, trafik kontrolü, reklam panoları, elektronik aygıtların bağlantısı, santraller arası bağlantı, bina içi sistemler gibi önemli alanlarda da yaygın bir şekilde kullanılır. Geniş bir hizmet alanına sahip olması nedeniyle fiber optik kablolar günümüzde daha yaygın bir hal almıştır.

Fiber Optik Kablonun Avantajları Neler?

Fiber optik kablolar başta haberleşme olmak üzere birçok alanda daha hızlı bir şekilde işlem yapmanıza olanak sağlar. Günlük hayattaki pek çok işlemi kolay bir şekilde yapmanızı sağlayan fiber optik kabloların sunduğu avantajlar şöyle sıralanabilir:

Fiber optik kablolar yapısı gereği elektriğe karşı geçirgen değildir. Bu artı özelliği sayesinde yangın gibi olumsuz durumlara karşı ekstra korumalıdır.

Diğer sistemlerde kullanılan bakır tellerle kıyaslandığında fiber optik kabloların daha hafif olduğunu söylemek mümkündür.

Fiber optik kablolar düşük maliyetli bir yapı ile karşınıza çıkar.

Fiber optik sistemde sinyal kaybı oldukça düşük seviyededir. 

Bir fiber optik kabloda taşıdığı tüm sinyalleri koruyarak net bir şekilde iletişim gerçekleştirir.

Fiber optik kabloların taşıdığı dijital sinyaller bilgisayarla uyumludur.

Bazı durumlarda fiber optik kabloların analog sistemler ile arasında uyum sorunu yaşanabilir.

Longline Fiber Optik Çözümleri

Longline Store Fiber Patch Cord, PLC Splitter, Media Converter, SFP ve Switch üreticisi olarak sektöre hizmet sunmaktadır. Yenilikçi ve kaliteli çözüm anlayışıyla hareket eden Longline Store, fiber optik kablo çözümlerinin üretimi, geliştirilmesi ve pazarlaması konusunda hizmet vermektedir.

Müşteri odaklı hizmet anlayışı ile hizmet veren Longline, network performansını iyileştirmektedir. Fiber optik çözümleri ve Switch ürünleri hakkında daha detaylı bilgi almak için www.longlinestore.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber