Online diyet, internet yoluyla diyetisyen ile iletişim kurarak danışmanlık hizmeti almayı kapsar. Online diyet sisteminde öncelikle hizmet almak istenilen diyetisyenle mesaj yoluyla ya da form doldurularak bir tanışma gerçekleştirilmektedir. Tanışma sonrasında yapılan görüşmelerde ise online diyet yapmak isteyen kişi beslenme alışkanlıklarını, yaşam tarzını ve ulaşmak istediği kiloyu belirterek kendini iyi bir şekilde tanıtır. Bu işlemlerden sonra kişiden bir saç teli istenerek bu saç teli üzerinden genetik testi de gerçekleştirilmektedir. Yapılan genetik testi sonucunda organların durumu, alerji ve hassasiyet gibi durumlar tespit edilmektedir. Tespit edilen durumların ışığında kişiye özel bir program oluşturulan online diyet sayesinde insanlar kendileri için en uygun yiyecekler ile beslenmektedirler.

Online diyet sisteminin sevilen özelliklerinden bir tanesi de haftalık takip ile kilo kontrolünün yapılmasıdır. Her haftanın sonunda diyetisyene tartı sonucunu iletilerek o haftanın değerlendirmesini yapan insanlar daha sıkı bir takip altına alınmaktadırlar. Haftalık kilo kontrolü sayesinde diyetten kopmayan kişiler diyetisyen tavsiyeleri ile daha fazla motive olmaktadırlar. Online diyet ile diyetisyenler gün içinde bildirimler de yollamaktadırlar ve bu durum diyetin sürdürebilirliği konusunda büyük bir önem taşımaktadır. Günlük bildirimler sayesinde, haftalık kontrolü beklemek zorunda kalmadan diyetisyen ile iletişim halinde olmak da mümkün kılınmaktadır.

Diyet yaparken, bazı zamanlarda diyetin dışına çıkacağınız ya da beslenme listesindeki bir yiyeceği değiştirmek zorunda kalacağınız durumlar olabilecektir. Bu tip durumlar diyetten uzaklaşmaya ve tekrar düzene girme süresinin uzamasına da yol açabilmektedir. Online diyet sayesinde herhangi bir üründe değişiklik yapılacağı zaman ya da diyet dışında bir ürün yenileceği zaman diyetisyeniniz ile anında iletişim kurarak durum kritiği de yapmanız mümkün. Diyetisyeninizi her an yanınızda olduğunu ve sizi takip ettiğini hissettiğinizde diyeti daha fazla ciddiye alacaksınızdır.

Evden Çıkmadan Online Diyet Yapmak Mümkün

Online Diyet Nasıl Yapılır?

Çevremizde, kendimiz de dahil olmak üzere devamlı olarak diyete başlayan ancak bir türlü istediği sürekliliği oluşturamayan insanlar olabilir. Bu tip sıkıntılar yaşayan insanların online diyet ile tanışarak yaptıkları diyeti süreklilik haline getirmesi de mümkündür. Öyle ki online diyet ile bir kişisel program eşliğinde hayatına devam eden insanların daha motive şekilde bu programı sürdürdükleri de gözlemlenmektedir.

Diyet yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi de yapılan programların kişisel olması gerekliliğidir. Öyle ki genel bir diyeti yapmaya çalışan insanları bekleyen ciddi seviyede kalp rahatsızlıkları riski bulunmaktadır. Sağlığınıza önem veren, kilo kaybınızı düzenli olarak rapor eden kişisel programlardan diyetisyene gitmeden hayatınızın her yerinde faydalanmak istiyorsanız online diyet ile tanışmanız gerekmektedir.

Covid-19 virüsünün bulaşma riskinin halen devam ettiği günümüzde evinden çıkmadan sosyal mesafeyi korumak isteyen ancak aynı zamanda kilo vererek forma girmek isteyen pek çok insan bulunmaktadır. İnsanlar online diyet olanaklarından faydalanarak evlerinden çıkmadan sadece internet yoluyla diyetisyenler ile görüşmeler yapmakta ve kendi kişisel programlarını oluşturabilmektedirler.

Şehir merkezine uzak bir yerde oturan ve bu sebeple de diyetisyeniyle devamlı olarak görüşmek gibi bir olanağı olmayan insanlar da sıklıkla online diyeti tercih etmektedirler. Online diyet sisteminde etkin bir iletişim ağı gelişmiş olmasından kaynaklı, kişi istediği zaman aklına takılan bir soruyu diyetisyene sorabilir ve diyetisyenin tavsiyelerine göre bir yol izleyebilir.

Evden Çıkmadan Online Diyet Yapmak Mümkün

Online Diyet ile Sağlıklı Kilo Verin

İşten, okuldan ya da farklı zorunlu işlerinden dolayı kendine vakit ayıramayan insanlar yarattıkları boş vakitlerini de sevdikleri ile geçirmek isteyeceklerdir. Kendilerine vakit ayırmak isteyen ancak bu fırsatı bir türlü bulamayan insanlar özellikle diyet konusunda büyük sıkıntılar da yaşayabilmektedirler. Diyetisyene gidecek zamanı bulamadıkları için kendilerine göre bir programa uyamayan insanlar kilo verememekten ve sağlıklı beslenememekten sıkça şikâyet etmektedirler. Online diyet sayesinde, kendine zaman ayıramadıkları için diyetisyene gidemeyen insanlar evlerinde dinlenme esnasında bile diyetisyen ile iletişime geçebilmektedirler.

Yapılan araştırmalara göre online olarak yapılan diyetlerdeki başarı sonuçları çok daha yüksek olmaktadır. Bunun sebebi ise online diyet ile forma girip kilo veren insanların yanlarında sürekli bir destekçinin olduğunu hissediyor olmalarıdır. Bu hissiyat gereğince kendilerini daha çok motive eden kişiler kilo verme ve diyete uyma konusunda daha ciddi bir tavır takınmaktadırlar.

Yabancı bir ülkede yaşayan insanların pek çoğu da online diyet ile kilo vermek istemektedirler. Öyle ki farklı kültürlerdeki yaşam tarzı, beslenme şekli kişiye uygun olmadığı için o bölgedeki diyetisyenden alacağı tavsiyeler de kişiyi memnun etmeyecektir. Dünyanın hangi bölgesinde olurlarsa olsunlar, insanlar online diyet sayesinde kendi diyetisyenleri ile iletişim halinde olarak direkt onlardan tavsiyeleri alabilmektedirler.

Evden Çıkmadan Online Diyet Yapmak Mümkün

Neden Online Diyet?

Online diyette ilk hedeflenen durum kişinin sağlıklı olarak kilo veriyor olmasıdır bu sebeple de kişisel programda belirtilen bütün yiyecekler vücut için sağlıklı besinler olmaktadır. Online diyet ile yeni tanışan insanlar genellikle bu diyeti de diğer diyetler gibi birkaç günlük olarak düşünmektedirler. Ancak online diyetin faydalarını gören ve olanaklarından faydalanan insanlar düşüncelerini tamamen değiştirerek online diyetin kalıcı bir diyet şekli olduğunu düşünmektedirler.

Online diyet ile sağlıklı bir şekilde kilo veren insanlar aynı zamanda gün içinde de daha huzurlu bir gün geçirmektedirler. Stresli günlerde beslenme düzenine dikkat eden kişilerin karşılaştıkları sorunlarda daha soğukkanlı davrandıkları da gözlemlenmektedir.

İnsanların online diyet ile diyetisyen desteği almalarından önce bilmeleri gereken en önemli konulardan bir tanesi de diyetisyenlerine gerçekçi bilgiler vermeleri gerekliliğidir. Öyle ki diyetisyenler de kişilerin vermiş olduğu yaşam tarzı ve beslenme düzeni bilgilerine dayanarak kişisel programlar hazırlamaktadırlar. Eğer ki gerçeklik dışı ya da farklı bilgiler verilirse diyetisyenler de bu bilgiler ışığında bir program hazırlayacaklardır ve bu program da kişinin hiçbir işine yaramayacaktır.

Son zamanlarda online diyet programlarına olan ilgi bir hayli artış göstermiştir. İnsanların gündelik hayatın yorucu işlerinin arasında düzenli bir programlarının olduğunu bilmeleri onları mutlu hissettirmektedir. Uzaktan diyet sayesinde daha huzurlu ve sakin bir hayata başlayan insanlar da çevresindeki insanlara online diyetin avantajlarından bahsedip teşvikte bulunmaktadırlar.

Evden Çıkmadan Online Diyet Yapmak Mümkün

Başkalarının yanında tartılmaktan hoşnut olmayan ve kendi başlarına diyet yaparak kilo vermek isteyen kişiler için profesyonel bir destek online diyet sayesinde gerçekleşmektedir. Alanında tecrübeli diyetisyenler tarafından destekler alan ve kendi kişisel programları ile daha sık bir tempoya giren insanlar bu durumdan oldukça memnun kalmaktadırlar.

 Kaynak: https://www.diyetio.com/online-diyet/

Advertorial haber

Editör: Vitrin Haber