Afrika'nın sevilen ülkelerinden biri olan Burkina Faso'ya gitmek Vize İşlem Merkezi ile artık çok kolay. Yapmanız gereken tek şey Ankara'da yer alan Vize İşlem Merkezi ile irtibat kurmak. Ekibimiz Burkina Faso vizesi konusunda sizi detaylı bir şekilde bilgilendirecektir. Burkina Faso için gerekli evraklar güncel bir şekilde değişiklik gösterebilmektedir. 2019 yılı itibariyle turistik vize, çalışma vizesi, öğrenci vizesi ya da ticari vizesi için hangi evrakları temin etmeniz gerektiğini, ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini ekibimiz size aktaracaktır. Afrika'nın bu renkli ülkesine Vize İşlem Merkezi farkıyla gitmek için sizi ofisimize bekliyoruz. Ankara dışında olanların işlemlerini de elektronik ortamlarda neticelendiriyoruz.

Burkina Faso Vize İstiyor mu?

Afrika'nın batısında bulunan Burkina Faso, kültürel mozaiğiyle tüm dikkatleri üzerine çeken, özel bir ülke. Tüm dünyadan olduğu gibi ülkemizden de pek çok kişi Burkina Faso'ya turistik amaçlarla gidebiliyor. Bunun haricinde ticari amaçlarla ya da özel ziyaretler için bu ülkeye gidenlerin sayısı da bir hayli fazla. Burkina Faso'ya gitmek için T.C. vatandaşları olarak maalesef vize almak durumundayız. İki ülke arasındaki ilişkilerin iyi olmasından ötürü ileride bu uygulamanın kalkacağı ön görülüyor; ancak şimdilik Burkina Faso'ya sorunsuz bir şekilde girebilmek için bu vizeyi edinmek durumundayız. Burkina Faso vize işlemleri esasen doğrudan Kenya havaalanında dahi gerçekleştirilebilir; ancak THY başta olmak üzere pek çok hava yolu firması bu konuya pek sıcak bakmıyor. Bu nedenle vize konusunda böyle bir risk almanızı önermiyoruz. Bordo pasaport sahibi her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Burkina Faso vizesi için Ankara'da yer alan Büyükelçilik binasına şahsen başvurması gerekir. Ülke ayrıca İstanbul'da bir konsolosluğa sahip olsa da vize işlemleri sadece Ankara'dan kabul ediliyor. Burkina Faso Büyükelçiliği Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alıyor. Ankara'ya şahsen başvuru yapamayanlar için Büyükelçilik bazı kurumlara yetki vermiş durumda. Burkina Faso Vizesi konusunda tam yetkili olan firmamız, vize işlemleri konusunda aracılık etmektedir. Firmamız online ortamlarda tüm evrakları temin edip elçiliğe aktarmaktadır.

Vize Alımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Pasaportunuzun en az 6 aylık bir geçerliliğe sahip olması bu noktada oldukça önemlidir. Burkina Faso'ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları talep edilen aşıları olmak durumundadır. Bu aşı listeleri güncel olarak değişmektedir; ancak sarıhumma aşısı es geçilmeyen aşıların başındadır. Sadece 9 aydan ufak olan bebeklerin bu aşıyı yapmasına gerek yoktur. Normalde Burkina Faso Büyükelçiliği hafta içi her gün saat 17.00'a kadar açıktır. Fakat Vize İşlem Merkezi'ne dilediğiniz her saat başvuruda bulunabilirsiniz. 25 sorudan oluşan Fransızca – Türkçe dillerinden oluşan başvuru formunu çok dikkatli bir şekilde doldurarak tarafımıza iletmelisiniz. Seyahat zamanınızdan en geç on gün önce başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru sonucunuz birkaç gün içinde tarafınıza bildirilecektir.

Vize İşlem Merkezi
Şehit Adem Yavuz Sok. No:18/12 Kızılay-ANKARA
Tel: 0312 419 09 22

BU BİR ADVERTORİAL HABERDİR

Editör: Vitrin Haber